Începe modernizarea drumului spre Sic. CJ Cluj vrea reparaţii pe două drumuri judeţene

Începe modernizarea drumului spre Sic. CJ Cluj vrea reparaţii pe două drumuri judeţene
Încep lucrările de modernizare a încă două drumuri judeţene, anunţă astăzi Consiliul Judeţean Cluj.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat astăzi de preşeditele instituţiei, Horea Uioreanu. Este vorba despre DJ 109D, Sic-Vişa-Coasta-DN1, pe o lungime de 17,12 km, de la de km 17 până la km 34+120, unde lucrările costă 7,5 milioane de lei şi ar urma să fie terminate în 14 luni, şi respectiv DJ 105T, Cluj-Napoca - Popeşti - Coruş - Săliştea Veche; Berind - DN1F, pe o lungime de 13,2 km, de la km 3+447 până la km 14+447, respectiv km 19+470 până la km 21+670. Pentru acest tronson de drum valoarea lucrărilor este de 7,7 milioane de lei, termenul de execuţie fiind 24 de luni.


Lucrările pe cele două tronsoane de drumuri judeţene sunt parte a contractului încheiat între Consiliul Judeţean Cluj şi asocierea SC Samus Construcţii SA, SC Construct Perom şi Via Procons SRL şi sunt cuprinse în programul de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene, program care este estimat să se finalizeze în anul 2015.

"Mă bucur că încep lucrările pe drumul spre Sic", spune Uioreanu. "Aşa cum se ştie, colegii noştri din UDMR au recurs chiar şi la metode aparte pentru a atrage atenţia asupra stării acestui drum, astfel că astăzi, la şedinţa extraordinară pe care o avem, voi putea să-i informez că acel drum, pe care nu s-au executat nici un fel de reparaţii timp de mulţi ani, va fi modernizat. Zona Sic şi satele adiacente vor putea să-şi valorifice potenţialul, transportul nu va mai constitui o problemă".

Amintim, în urmă cu o săptămână consilierii judeţeni ai UDMR au protestat la şedinţa forului deliberativ faţă de starea proastă a drumului, îmbrăcaţi în costume tradiţionale din comuna Sic.

Etichete
Comenteaza