Începe montarea senzorilor care detectează parcările libere din Cluj

Începe montarea senzorilor care detectează parcările libere din Cluj

Primăria Cluj-Napoca începe amplasarea în carosabil a senzorilor în carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol.

După mai bine de 3 ani de la anunțul privind amplasarea de senzori în carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oraş, municipalitatea are senzorii și se apucă de treabă în zona I din municipiu.

“Avem contractul semnat, urmează ca începând cu data de 10 septembrie, dacă nu greșesc, în teren să se lucreze deja la implementarea acestui sistem, în premieră în România, de detectare a locurilor de parcare cu senzori, astfel încât, dacă acuma ai locurile detectate din parcările cu barieră prin acel afișaj electronic, vei avea posibilitatea, prin această aplicație, să vezi pe telefon orice loc din cele aproximativ 6.000 de locuri de parcare la sol”, a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru achiziționarea sistemului necesar în 28 februarie 2020. Contractul în valoare de un milion de lei prevedea achiziționarea, din fonduri bugetare, a 1.258 senzori de parcare, 9 stații de interconectare echipamente (gateway), un aplicație server pentru gestionarea locurilor de parcare și o aplicație mobilă pentru afișarea locurilor de parcare.

Reamintim că primarul Emil Boc a anunța în mai 2017, în cadrul unei conferinţe despre inovarea urbană - unde declara că municipiul pe care îl conduce încearcă să fie un model pentru inovare şi tehnologie pentru Europa Centrală şi de Est - că Primăria Cluj-Napoca va amplasa senzori în carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oraş:

"Cluj-Napoca poate fi, astăzi, un element reprezentativ pentru Europa Centrală şi de Est din punct de vedere al inovării şi tehnologiei, iar noi încercăm să fim un model. Avem deja o aplicaţie de telefon mobil pentru parking-urile publice cu barieră din oraş, care arată în timp real locurile libere de parcare şi ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare în zonele I şi II. De asemenea, vom amplasa astfel de senzori şi în staţiile de transport în comun, care vor indica dacă în staţii se află un mijloc de transport sau o altă maşină".

Comenteaza