Începe procedura de expropriere a terenului pentru Parcul Zorilor

Începe procedura de expropriere a terenului pentru Parcul Zorilor

Primăria Cluj-Napoca a publicat pe site-ul instituției anunțul privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru terenul pe care va fi realizat Parcul Zorilor. 

Este vorba despre cei 12.095 mp care aparțin firmei Florisal a omului de afaceri sătmărean Vasile Pușcaș. Consiliul Local (CL) a aprobat la ultima ședință începerea exproprierii acestui teren, dar și cuantumul despăgubirilor care vor fi acordate, pe baza unei evaluări făcute de un evaluator autorizat ANEVAR.

Astfel, primăria trebuie să plătească de la buget suma de 10,9 milioane de lei pentru acest teren. Proprietarul va fi înștiințat printr-o notificare prin poștă despre începerea procedurii.

Avocații omului de afaceri au precizat, la ședința CL, că nu consideră că este vorba despre o expropriere, ci de o consfiscare a terenului, pentru care Florisal ar vrea despăgubiri de 20 de ori mai mari, de 200 de milioane de lei. Firma avea aprobat un plan urbanistic zonal pe acest teren pentru un ansamblu imobiliar.

Ca urmare a proiectului demarat de municipalitatea clujeană, Florisal a deschis 10 procese împotriva primăriei și a consiliului local în care atacă toate hotărârile adoptate în privința realizării acestui proiect. Parcul Zorilor va include pe cele 1,2 ha loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă de fitness, peluză multifuncțională, parcare de biciclete și spații verzi. 

Comenteaza