Începe sezonul de depunere a cererilor pentru ajutoarele de încălzire

Începe sezonul de depunere a cererilor pentru ajutoarele de încălzire
Primăria Cluj-Napoca a anunţat începerea perioadei de preluare a cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire.

Începând de luni, 20 octombrie, clujenii îşi vor putea depune actele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire. Acesta se acordă în perioada noiembrie 2014 - martie 2015 persoanelor singure şi familiilor sau persoanelor care se gospodăresc împreună cu domiciul sau reşedinţa în municipiul Cluj-Napoca, care împlinesc condiţiile de eligibilitate, pe baza cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare.

Astfel, pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire, veniturile cumulate ale celor interesaţi interesate trebuie să fie sub 1.082 lei pentru persoanele singure beneficiare de încălzire de la Regia Autonomă de Termoficare (RAT), sub 786 lei pentru persoanele şi familiile care se gospodăresc împreună, beneficiare de încălzire de la RAT, şi sub 615 lei pentru persoanele singure şi familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună şi folosesc pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi.

Stabilirea dreptului de acordare se face o singură dată, pe întreaga perioadă a sezonului rece, pentru cei ce depun documentele până la data de 20 noiembrie, iar pentru cei ce le depun până în 20 decembrie, dreptul se stabileşte începând cu luna decembrie. De asemenea, orice modificare privind numărul de membri sau venitul realizat se comunică printr-o nouă cerere care va cuprinde în mod obligatoriu aceleaşi acte ca şi cererea iniţială.

Formularele de depunere a cererii pot fi descărcate direct de pe site-ul primăriei sau pot fi ridicate de la Centrul de informare pentru cetăţeni de pe strada Moţilor nr. 5-7, de la primăriile de cartier din Mănăştur, Mărăşti, Iris, Someşeni, Grigorescu, Zorilor şi Gheorgheni sau de la sediul Regiei Autonome de Termoficare Cluj-Napoca.

Anul trecut au fost depuse 6511 de cereri, din care au fost aprobate 5888.

Comenteaza