Începerea lucrărilor la liceul din Borhanci | Emil Boc: ”Dăm șansa tinerilor și celor care vor, să rămână la Cluj în spații de calitate”

Începerea lucrărilor la liceul din Borhanci | Emil Boc: ”Dăm șansa tinerilor și celor care vor, să rămână la Cluj în spații de calitate”
| Foto: Anca Colibășanu

Luni au început lucrările la viitorul liceu din cadrul proiectului complex ”Dezvoltare infrastructură educațională (Hub educațional) și de sănătate (Unitate de Sănătate – Centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (Bazin de înot, Bază sportivă) și Pădure-Parc” din cartierul Borhanci.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat care sunt pașii acestui proiect de infrastructură educațională. „Liceul din Borhanci va avea o capacitate pentru a primi în clasă 360 de elevi, în 12 săli de clasă, va fi structurat pe parter și două etaje, va avea toate dotările specifice unei unități educaționale. Specificul acestui liceu este acela că imediat lângă va avea și o sală de sport, gradene, cu posibilitatea de a se organiza competiții în această sală de sport și de a practica orice fel de sport pe care elevii vor dori să îl practice.

Azi începem construcția la liceul din Borhanci și la sala de sport, în săptămânile următoare vom începe de asemenea, lucrările la creșă, grădiniță, școală gimnazială. Șantierul infrastructurii a început, respectiv aducerea utilităților. Drumul va avea două benzi, trotuare și pistă de bicicletă, și va deservi întreg cartierul pentru ca cei care locuiesc aici să nu mai fie nevoiți să meargă în altă parte a orașului cu copiii, ajutând și la decongestionarea traficului dar și la creșterea calității vieții.  (...)

Ceea ce facem astăzi ține de viitorul Clujului pentru a asigura în continuare atractivitatea acestui oraș, pentru a da șansa tinerilor și celor care vor, să poată rămâne aici, în spații de calitate. Iar de data aceasta vorbim de infrastructura educațională’’, a declarat Emil Boc.

Primarul a mai anunțat și că luni a fost semnat un contract de 2 milioane de euro pentru dotarea școlilor din Cluj-Napoca cu mobilier și infrastructură digitală.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat, la rândul lui, că o parte a acestui proiect din Borhanci va avea finanțare prin PNRR.

„Este practic al doilea obiectiv la care începem lucrările, după bazinul din Borhanci. Face parte din strategia noastră de a face infastructură de calitate în fiecare cartier al orașului. Avem și o veste bună, acest proiect a fost depus pe finanțare pe PNRR, și în drum spre această locație, am primit vestea că avem 50 milioane lei aprobați prin PNRR iar acest proiect va intra în finanțare pe PNRR, deci vom avea 50 milioane lei în plus pentru alte obiective ale orașului”, a spus Dan Tarcea.

Cum va fi amenajat liceul

Cnstrucția liceului va avea un regim de înălțime P+2E, unde vor fi amenajate 12 săli de clasă cu o capacitate de 30 elevi, 6 cabinete limbi străine, 9 cabinete profesori, 6 birouri, un cabinet medical, 8 spații depozitare, 12 grupuri sanitare, o bibliotecă.

Sala de sport va avea o suprafață utilă interioară de 1411,20 mp cu parter și etaj parțial, unde se vor amenaja vestiare atât pentru elevi, cât și pentru profesori, grupuri sanitare, spații de depozitare ș.a.. Gradena va avea o capacitate de 195 persoane, iar datorită funcțiunilor moderne în această sală de sport se vor putea organiza competiții sportive.

Proiectul va fi realizat de Asocierea SC Axial Construct Invest SRL - SC Mird Instal SRL - SC Prodesign Engineering & Construction SRL

Comenteaza