Advertorial „Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”

„Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”

În data de 14.11.2019 s-a semnat contractul de finanțare cu nr. 4841 pentru proiectul „Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor.

 „Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor” COD SMIS 128152

Programul Operaţional Regional 2014-2020

Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile

Obiectiv Specific 4.2. Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului

Beneficiar: UAT Municipiul Cluj-Napoca

Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă acordată este de 9.967.698,07 lei, din care 8.644.984,54 lei suma FEDR, 1.322.713,53 lei sumă de la bugetul național.

În data de 14.11.2019 s-a semnat contractul de finanțare cu nr. 4841 pentru proiectul „Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”. Durata de implementare a proiectului este de 61 luni, respectiv între 05.09.2017 și 30.09.2022.

Obiectivul general vizează realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Îmbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor municipiului Cluj-Napoca, respectiv a populației ce vizitează localitatea și împrejurimile acesteia (în scopuri turistice, de afaceri și de tranzit); Reabilitarea și asigurarea calității locuirii prin crearea unei zone de agrement și de petrecere a timpului liber, cu spații verzi și dotări publice, destinate tuturor categoriilor de vârstă și socio-profesionale.

2. Ameliorarea necesarului de spații verzi raportat la numărul de locuitori din municipiul Cluj-Napoca.

Creșterea atractivității municipiului Cluj-Napoca pentru populație și agenți economici și consolidarea climatului atractiv socio-economic; Recuperarea și amenajarea suprafețelor reziduale aflate în proprietate publică ca zone de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate; evitarea supra-densificării cartierelor de locuințe.

3. Reducerea nivelului de poluare, inclusiv fonică, și îmbunătățirea aspectului estetic al municipiului Cluj-Napoca; Îmbunătățirea factorilor ecologici și ambientali, reducerea emisiilor de CO2, ameliorarea imaginii urbane în cartierele sufocate în special de mașini parcate și de garaje.

4. Consolidarea relației locuitorilor cu peisajul.

Principalul rezultat așteptat vizează reconversia funcțională și reutilizarea unui teren neutilizat din interiorul municipiului Cluj-Napoca și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate, revitalizarea și modelarea terenului, amenajarea de spații verzi, crearea spațiilor de relaxare, promenadă și anume:

              - crearea de spații verzi publice cu acces nelimitat, în suprafață de 213.004 mp;

              - crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate: tiroliană, stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, clădiri administrative, parcări.

Creșterea suprafeței de spații verzi exprimată în mp/locuitor va avea efecte benefice asupra nivelului de trai al populației deservite, prin îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră etc.

Proiect finanțat prin FEDR, Programul Operațional Regional 2014-2020.

Date de contact: Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Str. Calea Moţilor nr. 3, 400001                                                                                                                                                                                                                            

e-mail: dezvoltare@primariaclujnapoca.ro

Tel. 0264 596030, int. 4630, 4635

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, 

vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

www.fonduri-ue.ro

„Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor”

Comenteaza