Înghesuială pentru ajutoarele de încălzire VIDEO

Înghesuială pentru ajutoarele de încălzire VIDEO
Înghesuială la ghişeele primăriei în ultima zi din această lună pentru depunerea dosarelor pentru ajutoarele de încălzire. Cei care şi-au înregistrat actele vor beneficia de reduceri între 19 şi 262 de lei la factura de încălzire. Suprinzător, în acest an numărul cererilor este în scădere faţă de anul trecut.

Clujenii care au lăsat pe ultima zi depunerea actelor s-au prezentat în număr mare astăzi, atât la primăriile de cartier, cât şi la sediul central al instituţiei. Oamenii spun că ajutorul de încălzire e binevenit, chiar dacă reduce numai o mică parte din facturile de sute de lei din sezonul rece.

Reprezentanţii primăriei susţin că numărul solicitărilor este în scădere semnificativă faţă de anul trecut, în ciuda introducerii unor noi plafoane suplimentare de venit care se iau în calcul. Motivele ţin atât de formularele mai complicate care trebuie depuse, cât şi de verificările care se fac.

"Toate declaraţiile se fac pe proprie răspundere , 60% se verifică punctual în teren, prin urmare probabil cei care mizau pe lipsa de verificare în teren în acest an au ezitat să mai facă această solicitare", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Până acum s-au înregistrat peste 4.500 de cereri pentru ajutoarele de încălzire, faţă de cele 9.000 aprobate în 2010.

Comenteaza