Institutul Oncologic, solicitat la maxim VIDEO

Institutul Oncologic, solicitat la maxim VIDEO
Situaţie incredibilă la Institutul Oncologic din Cluj. Dacă încă un pacient în plus ar mai fi diagnosticat cu o formă de cancer, acesta nu ar mai avea loc în institut. Medicii de aici lucrează la capacitate maximă, iar în ultimul an le-au trecut prin mână 13.000 de pacienţi bolnavi de cancer şi au efectuat peste 100.000 de consultaţii.

Cea mai întâlnită formă de cancer, atât la femei, cât şi la bărbaţi este cel bronho-pulmonar. Numeroase victime fac şi cancerul de col uterin, de sân şi cel ovarian. Anual, mii de femei sunt diagnosticate cu una dintre aceste forme de cancer. De cele mai multe ori, depistarea bolii se face prea târziu, când vindecarea devine, practic, imposibilă.

În ultimii ani, în România a început să câştige teren prevenţia. Aşa că Ministerul Sănătăţii finanţează anual două programe de control şi prevenire a cancerului de col uterin şi a cancerului de sân.

Medicii specialişti spun că factorii care cauzează diferitele forme de cancer sunt stresul cotidian, alimentaţia neadecvată, dar şi anumite afecţiuni netratate la timp.

Reporter: Ancuţa STĂVAR

Imagine: Călin FEDELEŞ

Comenteaza