Insulele investitorilor, rupte de oraş

Insulele investitorilor, rupte de oraş
Autobuze doar pe bani mai mulţi pentru transportul angajaţilor din parcurile industriale ale Clujului.

Cei 14% din angajaţii oraşului concentraţi în primele parcuri industriale ale Consiliului Judeţean nu au acces la locul de muncă cu mijloacele de transport în comun. Regia publică nu are trasee pentru a lega Tetarom 1 şi Tetarom 2 de oraş.

Preşedintele Consiliul Judeţean Horea Uioreanu şi consilierii locali USL condamnă managementul regiei de transport a primăriei care refuză să introducă linii de transport în comun pentru angajaţii din cele două parcuri industriale aflate în Cluj-Napoca. „5.000 de oameni nu au cu ce ajunge la locul de muncă. Vorbim de 14% din forţa de muncă a Clujului. Dacă regia primăriei pe care aceasta vreo să o transforme in societate nu reuşeşte să satisfacă nevoile oamenilor din Cluj-Napoca, nu ştiu cum se va descurca în Zona Metropolitană", a afirmat Uioreanu. Mai mult, consilierii USL Anca Mureşan şi Ioana Borza au cerut edilului de Cluj să lase actele de populism şi să să implice cu „fapte în beneficiul cetăţenilor". „Acum RATUC ştie să închirieze pe bani mai mulţi autobuze societăţilor din parcurile industriale, dar nu doreşte să introducă linii de transport pentru angajaţii acestora, deşi s-au trimit tabele şi solicitări peste solicitări către regia primăriei", a menţionat Borza.

În schimb, şeful Regiei Autonome de Transport Urban Călători, Liviu Neag a menţionat că trasele pentru două linii de transport adresat angajaţilor din Tetarom I şi Tetarom II vor fi supuse atenţiei Comisiei de sistematizare a circulaţiei din cadrul primăriei, cândva săptămâna următoare. „Avem un program special pentru Tetarom II, convenit cu Emerson. Aşa ne-au cerut ei şi noi ne-am conformat. Vom introduce şi un program normal. Două linii Gherogheni-gară-Tetarom 2 şi Primăverii - Calea Floreşti- Grigorescu - Tăietura Turcului (Tetarom 1). Cursele se vor face de trei ori pe zi, dimineaţă, la prânz şi seara. După aprobarea traseelor în Comisia de circulaţie, probabil săptămâna următorare, intrăm cu autobuzele şi reglăm programul în funcţie de fluxul de călători", a subliniat Neag.

 

 

Comenteaza