Întârzieri la o creșă construită de Primărie. Trebuia să fie gata la 1 noiembrie

Întârzieri la o creșă construită de Primărie. Trebuia să fie gata la 1 noiembrie

Este criză de locuri în creșe, iar inaugurarea uneia noi, care trebuia finalizată deja, se amână.

Creșa de pe strada Donath 238, construită de Primărie, a ratat termenul de 1 noiembrie, deși acesta fusese promis de constructor și anunțat de municipalitate. ‘’Nu știm când va fi gata. Se lucrează la finisaje în interior, urmează să se termine și fațada. Sunt 80 de copii care au fost acceptați deja pentru această creșă, în urma fazei de selecție, în baza criteriilor aprobate de Consiliul Local. Momentan, ei sunt în alte creșe, ocupând în principal locuri rămase vacante prin plecarea copiilor mai mari la grădinițe’’, a explicat Mihaela Duma, șefa Centrului Bugetar de Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei. Duma nu a putut preciza când va fi terminată clădirea, mai ales că după finalizare mai urmează etapa de dotare cu mobilier.

La începutul acestei luni, Centrul a obținut autorizația de construire pentru refacerea drumului și alimentarea cu energie electrică a imobilului care va găzdui creșa.

4.213.654

de lei este prețul construirii creșei de pe strada Donath 238, așa cum apare el în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Banii ar urma să vină de la bugetul de stat. La această sumă se adaugă 404.775 lei, sume neeligibile suportate de la bugetul local, în urma unui HCL votat în septembrie 2017. 

 

Clujul dispune în prezent de 15 creșe cu un număr total de 1.142 de locuri. În 2018 au fost depuse 1.475 de cereri de înscriere pentru 570 de locuri rămase disponibile.

Comenteaza