GATA cu parcările pe Titulescu! Încep pregătirile pentru banda de bus din Gheorgheni

GATA cu parcările pe Titulescu! Încep pregătirile pentru banda de bus din Gheorgheni

Primăria Cluj-Napoca prelungeşte benzile dedicate transportului în comun în cartierul Gheorgheni. 

Comisia de circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a hotărât , în ședința din 20 martie 2019, înființarea unei benzi dedicate pentru transportul în comun și biciclete, pe B-dul Nicolae Titulescu, tronsonul cuprins între strada Septimiu Albini și Piața Cipariu, pentru sensul de circulație spre centrul orașului. Aceasta se va conecta cu banda dedicată existentă din Piața Cipariu.

INTERZIS la parcare pe 68 de locuri la bordură! Încep pregătirile pentru banda de bus din Gheorgheni

În vederea executării lucrărilor de toaletare a copacilor de pe aliniament, reparații la partea carosabilă și marcaje, începând de sâmbătă, 23 martie 2019, nu se mai permite oprirea și staționarea pe carosabil, partea numerelor fără soț, pe tronsonul mai sus menționat.

Banda dedicată pentru transportul în comun și biciclete va intra în vigoare începând cu data de 2 aprilie 2019. Reglementarea de circulație va fi semnalizată prin indicatoare, marcaje rutiere și separatori de bandă. Rugăm participanții la trafic, în special locuitorii din zonă, să respecte noua reglementare de circulație.

Dispart 68 de parcări. Banda continuă spre Iulius Mall 

Confrom municipalităţii, de pe tronsonul cuprins între strada Septimiu Albini și Piața Cipariu vor dispărea 68 de locuri de parcare la bordură, pentru care nu există însă abonamente. Ulterior, banda dedicată transportului în comun va fi continuată de la sensul giratoriu de la Septimiu Albini spre Iulius Mall, iar acest lucru înseamnă desfiinţarea a 141 de parcări la bordură, şi acestea fără abonament. "Există doar 15 locuri pentru taxi care trebuie relocate", a subiliniat Boc. 

Partea a doua a anului 2019 vizează introducerea benzilor dediate de bus de cealaltă parte a Bulevardului Nicolae Titulescu (sensul centru spre Iulius Mall), unde există deja planuri de reconfigurarea a circulaţiei auto prin instituirea de sensuri unice pe străduţele secundare din Gheorgheni şi Andrei Mureşanu, proiect prezentat clujenilor încă de anul trecut. 

Unde sunt prevăzute sensuri unice în Gheorgheni şi Andrei Mureşanu 

Conform municipalităţii, în cartierele Gheorgheni şi Andrei Mureşanu se doreşte instituirea de sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de Bd. N. Titulescu, str. Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C. Brâncuși - Bd. N. Titulescu şi Calea Turzii - str. Milton Lehrer, P-ța Cipariu, str. C. Brâncuși, str. Fagului - str. Trifoiului - str. C. Nottara - str. Miksath Kalman - str. Eftimie Murgu - Calea Turzii. Aceste propuneri au fost supuse dezbaterilor publice cu cetăţenii. 

Benzile dedicate de autobuz, funcţionale de aprope 3 ani 

Primăria Cluj-Napoca a implementat, în vara lui 2016, un proiect pilot în zona centrală a oraşului: o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, pe o lungime de circa 500 de metri, din Piaţa Cipariu înspre Regionala CFR. La final de august 2017 a fost inaugurată şi banda care pleacă de la biserica Sf. Petru (Mărăşti) și ajunge până la Primărie (centru), cu o lungime de 1,6 km. În viitor, după lărgirea străzii Calea Mănăştur, banda de autobuz urmează să fie extinsă până spre ieşirea din oraş. 

Comenteaza