Între Lacuri și între case. Bloc autorizat după doi ani de la scandal

Între Lacuri și între case. Bloc autorizat după doi ani de la scandal
Blocul va fi construit pe strada Între Lacuri, nr. 12

La limita dintre Mărăști și Gheorgheni a fost autorizat un bloc pe care vecinii l-au contestat îndelung.

 

Fără să se bată toba, contestatul bloc între casele de pe strada Între Lacuri a fost autorizat zilele trecute. În urmă cu doi ani, ELM Imobilis, firmă administrată de Raul Gadola, fiul omului de afaceri Ștefan Gadola, a venit cu acest proiect în Consiliul Local și a creat un întreg scandal. Vecinii s-au opus cu multă determinare, însă în cele din urmă nu au fost ascultați: PUZ-ul a fost votat de aleșii municipiului. Scandalul nu a fost pe placul lui Ștefan Gadola, care a anunțat, după numai câteva luni, că vinde proiectul. Cumpărător: Betasil SRL, firma omului de afaceri sătmărean Vasile Pop. Iar acum, exact la înălțimea din PUZ-ul votat în 2016, a fost autorizat.


36

de sesizări au făcut locuitorii din zonă, adrese şi obiecţiuni; ei au fost prezenţi şi au exprimat puncte de vedere la şedinţele de Consiliu Local din lunile mai şi iunie ale anului 2016, dar degeaba.


Noua clădire de pe strada Între Lacuri nr. 12 va avea tot șase etaje, însă Betasil SRL nu a păstrat proiectul societății Dico&Țigănaș. Noul desen aparține societății Dor Consult SRL, tot din Satu Mare, controlată de Vass Dorina și Vass Csilla. Datele de pe website-ul Primăriei nu arată dacă proiectul are mai mult decât cele 89 de apartamente de pe planșa inițială. În zonă predomină imobilele de două, cel mult trei nivele.


Presa clujeană scie că Vasile Pop are o ”afinitate” pentru proiectele imobiliare controversate. Betasil SRL este şi constructorul blocurilor cu 11 etaje de pe strada Corneliu Coposu, nr. 1-3-5. Proiectul, în zonă de case şi cu autorizaţii ciudate de construcţie, a fost de asemenea contestat de riverani.


Termenul de valabilitate a autorizației este de 12 luni, iar execuția lucrării ar urma să dureze cel mult 24 de luni. Prețul estimat pentru proiecte ste de 11,1 milioane de lei.


Primăria a impus constructorului, printr-un aviz al Serviciului siguranța circulației, să amenajeze strada Între Lacuri și o stație de autobuz.

DECLARAȚIE

„Am vândut proiectul. Orice fac, vreau să fie legal, nu cer de la nimeni nicio concesie. Şi despre blocul acesta, arhitecţii m-au asigurat că este perfect legal, dar au apărut problemele cu vecinii şi am decis imediat să vindem. Nu vreau să fac rău la nimeni, nu vreau probleme cu vecinii"

Ștefan Gadola, octombrie 2016

Comenteaza