Introducerea apei şi canalizării în şcolile din Cluj costă 3 milioane. De unde vin banii

Introducerea apei şi canalizării în şcolile din Cluj costă 3 milioane. De unde vin banii
Lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare în şcolile clujene care nu au această infrastructură costă 3 milioane de lei, spune consilierul judeţean PDL Alexandru Coroian, după ce instituţia a decis săptămâna trecută să aloce 500.000 lei comunelor cu primari USL.

"Vom încerca să reparăm marea nedreptate făcută de USL în ultima şedinţă, când într-un dispreţ şi o aroganţă fără precedent au politizat banii pentru şcoli", spune Coroian, într-o conferinţă de presă. "Acea HCJ nu mai poate fi modificată, lucrările au început deja pentru că primarii ştiau deja că vor primi banii şi au început lucrările".

Întrebat ce îl face să spună că primarii ştiau deja că vor primi banii cu mult înainte de şedinţa Consiliului Judeţean, Coroian spune că îi pare "greu" să creadă că nu ştiau. "Discutăm de primării importante", spune el. "Am văzut declaraţie a primăriţei din Chinteni care spunea că a început cu o lună înainte lucrările, vizând aceşti bani; E cusută cu aţă albă această alocare".

Pentru a repara această nedreptate, Coroian spune că va cere 300.000 lei din fondul de rezervă al CJ "şi să facem o comisie care să stabilească priorităţile petnru apă şi canalizare".

Coroian adaugă că va face un amendament la bugetul pe anul viitor al Consiliului Judeţean pentru alocarea a 1,5 milioane lei pentru introducerea infrastructurii în şcoli - iar restul de 1,5 milioane necesară îi cere de la preşedintele CJ Cluj Horea Uioreanu, care să facă presiuni la Guvern pentru a-i obţine din această direcţie. "Solicit coaliţiei USL la nivel judeţean să încerce să aducă aceşti bani de la Guvern, pentru ca în 2014 să se acopere toate cele 84 de unităţi şcolare identificate de IŞJ cu probleme la apă şi canalizare", spune el.

Vezi aici cum au fost selectate şcolile care au primit 500.000 lei de la Consiliul Judeţean pentru introducerea infrastructurii

Comenteaza