Întuneric la Avram Iancu, de ziua naţională

Întuneric la Avram Iancu, de ziua naţională
Edilul Emil Boc s-a gândit să renunţe la un eveniment apreciat de clujeni pentru o cauză nobilă.

Anul acesta, statuia lui Avram Iancu nu va fi luminată de artificii, la 1 decembrie. Primăria intenţionează să renunţe la tradiţionalul foc de artificii pe care îl organiza, an de an, în centrul Clujului, şi care făcea deliciul a mii de oameni.

Din respect pentru victimele din clubul groazei, Colectiv, show-ul de lumină şi culoare va fi suspendat. Primarul Emil Boc a anunţat joi dimineaţă, la Napoca FM, că va merge cu această propunere în faţa consilierilor locali, la următoarea şedinţă a deliberativului.

„Primarul a venit cu propunerea să se anuleze focul de artificii, iar banii astfel economisiţi să fie donaţi familiilor victimelor de la Colectiv", spun reprezentanţii Biroul mass-media al municipalităţii. Suma care urmează să fie donată de primărie este de 40.000 de lei.

54 de persoane au murit până acum, după tragedia petrecută în 30 octombrie, la clubul Colectiv din capitală. Doar joi dimineaţă au decedat doi pacienţi, care erau internaţi la Spitalul Floreasca. Miercuri a decedat şi Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, în timp ce era transferat de la Spitalul Floreasca în Franţa. Ministerul Sănătăţii informează că, până joi dimineaţă, în unităţile sanitare din România au rămas internate 67 de persoane, dintre care 15 în stare critică şi gravă.

Comenteaza