Investiție de peste 1,7 mil. euro pentru trei licee din Turda. Ce lucrări se vor face

Investiție de peste 1,7 mil. euro pentru trei licee din Turda. Ce lucrări se vor face
| Foto: Facebook.com/MateiCristianOctavian

Primarul Turdei a anunțat că a fost demarat un nou proiect de investiții care presupune lucrări de reabilitare și eficientizare energetică la trei licee din municipiu.

Este vorba despre Colegiul “Emil Negruțiu”, Colegiul Tehnic Turda și Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu”.

Modernizarea infrastructurii educaționale din municipiu rămâne o prioritate. A fost demarat un nou proiect de investiții care presupune lucrări de reabilitare și eficientizare energetică la trei licee din orașul nostru.

Astfel, la Colegiul “Emil Negruțiu”, Colegiul Tehnic Turda și Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu” vor fi finanțate lucrări de reabilitare și eficientizare energetică prin investiții la sistemele de încălzire/ventilare/climatizare/apă caldă de consum și iluminat public interior”, a transmis edilul din Turda, Cristian Matei.

Proiectul “Energy performance and indoor comfort significant increase in Turda public schools”, finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, constă în îmbunătățirea calității condițiilor de învățare a elevilor din municipiul nostru.

Proiectul are o valoarea totală de 1.726.234 euro (inclusiv TVA), din care 1.340.000 euro (77,63%) reprezintă valoarea nerambursabilă a finanțării de tip grant acordată de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismele Financiare SEE și Norvegian 2014-2021, iar 386.234 euro (22,37%) reprezintă cofinanțarea Municipiului Turda.

Comenteaza