Investiție de peste 4 mil. de lei în infrastructura de apă. Ce localități din Cluj sunt vizate

Investiție de peste 4 mil. de lei în infrastructura de apă. Ce localități din Cluj sunt vizate
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat includerea în domeniul public al județului a obiectivelor de infrastructură realizate în cadrul proiectului finalizat ce a constat în înființarea rețelei de apă în satele Mureșenii de Câmpie, Sava și Băgaciu din comuna Pălatca.

Principalele elemente de infrastructură care trec în domeniul public al județului și în administrarea Companiei de Apă „Someș” S.A., și a căror valoare este de 3.948.971 de lei, sunt un rezervor de apă de 100 de mc, o stație de pompare a apei, 4.401 metri de conducte de aducțiune, 16.411 metri de conducte de distribuție și 274 de branșamente.

„Obiectivul nostru este acela de a asigura o infrastructură de apă modernă, conform celor mai înalte standarde, astfel încât clujenii să aibă un acces cât mai facil la apă de cea mai bună calitate. În acest demers urmărim, atât cu ajutorul fondurilor europene cât și al celor proprii, să ținem pasul cu ritmul accelerat de dezvoltare a multor localități”, a afirmat Marius Mînzat, vicepreședintele CJ Cluj.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 4.211.022 de lei, banii fiind asigurați din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” S.A. în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Comenteaza