Investiție majoră în infrastructura din Cluj-Napoca: 1,5 mil. € pentru Calea Turzii și Observatorului

Investiție majoră în infrastructura din Cluj-Napoca: 1,5 mil. € pentru Calea Turzii și Observatorului

Calea Turzii și Observatorului din Cluj vor fi dotate cu piste de bicicletă pentru circulația clujenilor.
 

În cadrul ședinței de Consiliu Local din 3 august, va fi discutat un proiect important privind amenajarea pistelor de biciclete pe Calea Turzii și strada Observatorului.

Investiția totală în această amenajare va fi de 7.317.173 lei, inclusiv TVA, iar durata estimată de implementare este de 18 luni. Finanțarea pentru acest proiect va proveni din alocările de fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„La nivelul municipiului Cluj-Napoca prioritatea este legarea pistelor existente, mai ales pe direcția est-vest și nord-sud.

Dezvoltarea rețelei de piste pentru biciclete pe segmente a făcut ca principala problemă a rețelei să fie discontinuitatea eu.

Chiar dacă există piste pentru biciclete proiectate destul de bine (pista de pe strada Bună Ziua), ele nu sunt racordate la rețeaua orașului.

Doar în zona centrală s-a configurat de-a lungul anilor o rețea mai stabilă de pistă pentru biciclete.

Investița propusă va susține mobilittaea urbană verde prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde de tip piste de biciclete și alte vehicule electrice ușoare”, transmite Primăria Cluj-Napoca.

Comenteaza