Investitorii de la Battistero mai întârzie

Investitorii de la Battistero mai întârzie
Pentru că nu au fost clarificate toate detaliile juridice, contractul de investiţie, prevăzut
în parcul Tetarom III, cu italienii care fabrică Panettone, se va semna de abia în 29 octombrie.

Deşi investiţia în fabrica Panettone a fost deja anunţată, iar italienii au dat asigurări că vor să înceapă producţia de anul viitor, administratorul parcului din Jucu, societatea Tetarom, nu a semnat contractul. Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a subliniat că ar mai fi de pus la punct o serie de detalii juridice şi că italienii vor veni la Cluj în 29 octombrie, dată la care speră să fie semnat şi acest contract.

Investiţia de 50 de milioane de euro, anunţată în parcul industrial Teatrom III, din Jucu, va demara de anul viitor, dă asigurări preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Nu se ştie care este motivul pentru care este întârziată procedura de semnare a contractului, având în vedere că acţionarii firmei italiene au anunţat public încă de acum câteva săptămâni că sunt hotărâţi să demaraze investiţia şi că s-au pus de acord cu reprezentanţii Consiliului Judeţean în toate privinţele. Uioreanu a evitat să ofere un răspuns clar cu privire la această situaţie. El a dat însă asigurări că nu există nici o problemă majoră şi că italienii vor veni la Cluj-Napoca în 29 octombrie.

"Sunt o serie de probleme juridice pe care mai trebuie să le reglăm, aşa încât am stabilit să semnăm contractul pentru această investiţie în 29 octombrie", a comentat Uioreanu. Contractul vizează condiţiile de intrare a firmei Battistero în parcul din Jucu, pe care îl administrează societatea Tetarom (aflată în patrimoniul Consiliului Judeţean). Battistero a anunţat că intenţionează să preia o suprafaţă de 28 de hectare pentru a-şi ridica o unitate cu mai multe linii de producţie, pentru cozonaci, biscuiţi şi croissante. Italienii mai spun că vor angaja peste 500 de oameni, o parte dintre aceştia urmând a fi specializaţi în Italia. În afară de fabrică, Battistero vrea să aibă la Cluj şi o unitate proprie de distribuţie.

 

Comenteaza