IPJ Cluj va avea în dotare o dronă

IPJ Cluj va avea în dotare o dronă
| Foto: survey-solutions.ro

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj va avea în dotare și o dronă. Consilierii județeni vor aproba la ședința de marți darea în administrarea IPJ Cluj a unui asemenea aparat de zbor.

”Se aprobă darea în administrare, pe o perioadă de 8 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia, către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, a bunului mobil ”Aparat de zbor tip dronă - DJI Matrice 600 PRO” achiziţionat prin Proiectul „Asistență tehnică modernă pentru lupta împotriva criminalității la nivelul Județului Cluj”, aflat în proprietatea privată a Județului Cluj, conform prevederilor contractului de administrare”, se arată în proiectul de hotărâre.

Drona a fost achiziționată în cadrul proiectului „Asistență tehnică modernă pentru lupta împotriva criminalității la nivelul Județului Cluj”, derulat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Cluj împreună cu IPJ Cluj.

”Scopul achiziționării acestui bun este desfășurarea de misiuni operative specifice pe linia supravegherii aeriane, îmbunătățirea eficacității și eficienței operațiunilor desfășurate, creșterea siguranței polițiștilor implicați în operațiuni și optimizarea procesului decizional în situații critice”, se arată în referatul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Este vorba despre un aparat de zbor tip Drona - DJI Matrice 600 PRO, dotat inclusiv cu o camera video cu termoviziune radiometrică.

Drona și accesoriile (2 încărcătoare suplimentare, 12 acumulatori suplimentari, cameră video cu termoviziune radiometrică - sistem termoviziune Advanced, cameră video - Zenmuse Z3, kit montare cameră, monitor suplimentar - tabletă Samsung Galaxy Tab A, suport stocare pentru camerele video- 4 bucăți, cutie de transport rezistentă la șoc- troller Profesional pentru Matrice 600PRO) au costat 75.626 lei plus TVA.

Etichete
Comenteaza