KFC, City Plaza şi Cărtureşti se bat pe clădirea fostului CEC din Piaţa Unirii

KFC, City Plaza şi Cărtureşti se bat pe clădirea fostului CEC din Piaţa Unirii
Şapte societăţi sunt interesate de închirierea a cinci spaţii comerciale licitate de primăria municipiului săptămâna viitoare. Printre ofertanţi, administratorul librăriilor Cărtureşti, operatorul KFC şi proprietarul hotelului City Plaza.

Pentru spaţiul de pe strada Iuliu Maniu nr. 1-3 (fostul CEC) au fost depuse trei oferte, acesta fiind cel mai "popular" dintre cele scoase spre închiriere. Unitatea are front la stradă şi este compusă din două niveluri: subsol şi parter, pe 535 mp. Companiile interesate sunt Direct Client Services, US Food Network şi Transilvania Development. Prima dintre acestea este societatea care operează conceptul librăriilor-ceainării Cărtureşti. Reprezentanţii lanţului de retail de carte, cu un spaţiu în Iulius Mall, au anunţat deja intenţia de a se extinde la Cluj cu o librărie în zona centrală. US Food Network este compania care deţine licenţa pentru operarea unităţilor de tip fast-food KFC (Kentucky Fried Chicken), prezente la Cluj deocamdată doar în cele două mari centre comerciale, Iulius Mall şi Polus Center.

De asemenea, de spaţiul din zona Pieţei Unirii este interesată compania Transilvania Development (TDV), activă în domeniul HoReCa, administrator al hotelului City Plaza. Pentru spaţiul de pe Calea Floreşti de la nr. 75-77 au fost depuse două oferte: ABC Amalia şi Ramiram (ambele active în domeniul comerţ cu amănuntul). Două societăţi au depus oferte pentru un spaţiu de pe Horea nr. 6: Ramiram şi Pansodia (produse de panificaţie). Pentru Bolyai nr. 4 a depus ofertă o singură firmă, Van 3 Construct (construcţii) şi tot TDV este interesată de spaţiul de pe Horea nr. 2, fostul local Roland Garros. "Suntem interesaţi de posibilitatea de a face două restaurante cu specific diferit", a menţionat Sorin Dan, cel care controlează societatea TDV.

Licitaţia cu strigare va avea loc marţi, la sediul primăriei. "Deocamdată nu s-au deschis ofertele financiare. Fiecare societate a propus o chirie în conformitate cu obiectul de activitate. Pentru servicii de alimentaţie publică, de exemplu, preţul minim de pornire în cazul spaţiului de pe I. Maniu va fi de aproximativ 8.000 de euro", au precizat reprezentanţii Biroului mass-media al primăriei. Procedura de atribuire a contractelor de închiriere cuprinde patru etape: a depunerii ofertei în plic închis, în urma căreia se vor califica sau descalifica ofertanţii, depunerea de către ofertanţii calificaţi a ofertelor financiare preliminare, în plic închis, licitaţia cu strigare pentru fiecare spaţiu în parte şi reconfirmarea ofertelor în scris. Contractele de închiriere se vor încheia pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii şi cu acordul prealabil al forului local.

L. SILEA, K. REŞTEA

 

Comenteaza