La Alba, blocurile între case sunt blocate în Consiliu Local. Primarul din Cluj: "Pai asta scrie în PUG. La noi sunt tranşate în comisii"

La Alba, blocurile între case sunt blocate în Consiliu Local. Primarul din Cluj: "Pai asta scrie în PUG. La noi sunt tranşate în comisii"

La Alba Iulia, consilierii PNL nu mai voteaza nici un plan urbanistic zonal (PUZ) care propune modificarea regimului de înălțime. La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc spune că proiectele sunt tranşate în comisiile de specialitate, de ani de zile. 

"Pai asta scrie în PUG, noi nici nu punem consilierii în situaţii de acest fel, pentru că se respectă PUG-ul, legea oraşului. De ce credeţi că stau prin comisii câte 4-5 ore câte un proiect, până ce este curăţat de toate problemele pe care le poate avea, pentru ca în CL să nu fie nevoie. Noi am făcut asta de mult timp. Evident că şi la noi apar discuţii privind zonele de restructurare urbană, cum este strada Brâncuşi, aşa au conceput cei de la restructurare ca bulevardul să se facă cu altă înălţime, vom bloca când va fi pusă în pericol calitatea vieţii, cum am făcut în Bună Ziua. Este o presiune uriaşă pe primărie, dar voi apăra standardele de viaţă pentru toţi", a declarat edilul, la un post de radio local. 

La Alba Iulia, situaţia este următoarea:  ''Decizia noastră este foarte clară: nu vom susține aberații urbanistice și “forțări” ale Planului Urbanistic General. Nu vom susține construirea de blocuri în cartiere de case. Nu vom susține modificări ale regimurilor de înălțime ale clădirilor sau alte încercări de modificare a PUG actual dacă acestea nu se fac în interesul sau la inițiativa municipalității. Vom fi parteneri corecți de discuție pentru toți locuitorii din Alba Iulia care consideră că anumite Planuri Urbanistice Zonale vor influența în mod negativ zona în care locuiesc și viața lor de zi cu zi'', scrie ZiarulUnirea.ro.

Comenteaza