La ce parkinguri se va lucra în 2021

La ce parkinguri se va lucra în 2021

Trei parkinguri au fost finalizate, în 2020, in Cluj-Napoca, toate în Mănăștur. Un al patrulea urmează să fie dat în folosință în Hașdeu. Pentru 2021, ar putea începe lucrările la altele trei.

Conform primarului Emil Boc, este vorba despre parkingurile de pe Trotușului, Gh. Dima și Piața Cipariu. Demararea lucrarilor depinde insa de durata licitațiilor, care urmează să fie lansate în prima parte a anului.

  • str. Gheorghe Dima nr.39B - proiectul prevede realizarea unei construcții cu regim de înălțime 2S+P+2E cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de copertine/pergole, având o capacitate de 221 locuri autoturisme.Valoarea totală a investiţiei, conform devizului general: 28.263.370 (cu TVA) din care, C+M: 22.284.924 (cu TVA).
  • str. Trotușului nr. 5 - construcția va avea un regim de înălțime de 2S+D+P+2E+T și o capacitate de 365 locuri de parcare. Din totalul acestora, 10 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme, 10 pentru autoturisme electrice - cu stații de încărcare aferente, 12 pentru motociclete/mopede și rastele pentru biciclete. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 29.590.566 lei fără TVA.
  • Cipariu - Municipalitatea va construi o parcare subterană, cu peste 300 de locuri, pe structură clasică sau cu sistem de lift, în Piaţa Cipariu. Investiţia este estimată la 8 milioane de euro.

Intrebat despre parkingul pe structura metalica promis in Gheorgheni, pe strada Liviu Rebreanu, edilul a declarat, la ZIUA LIVE, ca procedura de realizare este una mai complicata si ca, inginerii nu au gasit inca o solutie tehnica potrivita.

Nu in ultimul rand, anul acesta ar putea fi terminat și parkingul privat de pe strada Avram Iancu, nr. 22-24. Parcarea este edificată de către reformați, după ce Casa de Pensii a Bisericii Reformate din România a cumpărat în 2016 parcela de teren. Investiția este estimată la peste 4 milioane de euro. Parcarea supraterană va avea două subsoluri, parter, trei etaje și terasă, o suprafață totală 9.984 mp dintre care 549 reprezintă funcțiuni comerciale / Servicii, alimetanție publică, funcțiuni administrative / birouri, iar restul este pentru circulații și locuri de parcare, inclusiv pe terasă. Parcarea supraterană urmează să aibă 321 de locuri.Parkingul ar urma să fie finalizat în trei ani. Proiectul a fost realizat de societatea Dico & Țigănaș. 

Comenteaza