La Cluj se închid creșele. Ce măsuri a dispus primăria

La Cluj se închid creșele. Ce măsuri a dispus primăria

Primarul Emil Boc a anunțat că la Cluj-Napoca, începând de vineri, 13 martie, se vor închide toate creșele din municipiu.

”Fac un apel la responsabilitate și solidaritate din partea tuturor clujenilor. În mod special aș vrea să se înțeleagă că această perioadă în care ne aflăm este una critică din perspectiva limitării răspândirii virusului. Cu cât vom fi mai responsabili la nivel individual și colectiv, cu atât șansele noastre ca și comunitate de a diminua impactul negativ sunt mai mari.

Măsurile luate de a suspenda cursurile în școli sau în universități nu reprezintă o vacanță, ci o măsură de a reduce riscul de a intra în contact cu persoane infectate. Soluția este de a rămâne cât mai mult posibil acasă”, a spus Emil Boc.

Care sunt măsurile luate de municipalitate:

1. În perioada 13-22 martie se închid creșele de pe raza municipiului, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri.

2. Până în 31 martie se suspendă activitatea în piețele de vechituri, atât în Oserul tradițional, cât și în spațiul de la Expo Transilvania.

3. Până în 31 martie nu se mai pot organiza activități publice cu peste 1.000 de participanți, în aer liber, și peste 100 de participanți în spații închise.

4. În 13-31 martie toate echipamentele din locurile de joacă și mobilierul urban, aparatele de fitnes din parcuri se dezinfectează zilnic.

5. Direcția de Asistență Socială trebuie să identifice persoanele vulnerabile cu vârsta peste 65 de ani și să le ofere, dacă este cazul, servicii de aprovizionare la domiciliu.

6. De vineri, 13 martie, se suspendă activitățile în cluburile pensionarilor.

7. Compania de Transport Public dezinfectează mijloacele de transport public la fiecare final de ciclu de călătorie și de două ori pe zi ecranele automatelor și validatoarelor de bilete.

8. Obligativitate pentru taximetriști de a dezinfecta clanțele și ușile mașinilor după fiecare cursă efectuată.

9. Se vor dezinfecta zilnic spațiile piețelor publice din administrarea primăriei.

Primarul a adăugat că, de joi, angajații primăriei vor avea program decalat, conform cu măsurile dispuse la nivel național. De măsura închiderii creșelor vor fi afectați 1.200 de copii din cele 16 creșe din Cluj-Napoca.

Comenteaza