Lansarea noii piste, circ politic şi proteste VIDEO

Lansarea noii piste, circ politic şi proteste VIDEO
Inaugurarea noii piste a aeroportului a devenit, dintr-un eveniment care ar trebui să ţină de normalitate, un adevărat circ politic. PSD se luptă cu PNL pentru capitalul de imagine şi a pornit propria vânătoare de invitaţi. Nici protestarii nu se lasă mai prejos.

Încă n-a fost finalizat întreg proiectul, nu s-a încheiat nici procedura de exproprieri şi nici nu au fost achitate în întregime costurile pentru noua pistă a aeroportului, dar, cu toate acestea, s-a pornit circul.

Iniţial, liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a anunţat că a trimis peste 1.000 de invitaţii oficiale la evenimentul de inaugurare a pistei, în toată România. Acum, PSD a pornit propria campanie de informare şi a lansat şi alte invitaţii. Momentul lor de imagine va fi boicotat, însă, de activiştii de la Roşia Montană, dar şi de expropriaţii de la Aeroport, care se pregătesc de un amplu protest chiar în cadrul evenimentului.

Pentru evenimentul de inaugurare a noii piste de aterizare - decolare, USL-iştii se întrec în campanii de imagine. Pe de-o parte, Uioreanu a ţinut să invite tot cabinetul de miniştri şi pe premierul Victor Ponta. A chemat primari, preşedinţi de consilii judeţene, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, şefi de deconcentrate, mai marii bisericii, academicieni, presă. În total, au fost trimise peste 1.000 de invitaţii oficiale în toată ţara.

Clujenii de rând sunt aşteptaţi, de asemenea, la acest eveniment, având în vedere că Uioreanu a pregătit un miting aviatic, un concurs pentru cei care vor dori să zboare cu avionul dar şi alte surprize. Bănuind impactul pe care îl va avea acest eveniment, PSD-iştii au înţeles că pot puncta la capitalul de imagine şi au demarat propria campanie de informare.

Sub sloganul „Am promis, am făcut!", liderii PSD au împărţit ieri mii de invitaţii în oraş. Acestea au fost semnate doar de şeful PSD Cluj, Remus Lăpuşan şi de colegul său, vicepreşedintele CJ, Ioan Oleleu. În mai multe zone din oraş au fost ridicate şi corturi cu însemnele PSD. Tinerii social-democraţi au oferit de zor invitaţii, broşuri sau doar simple informaţii pentru trecătorii curioşi. Uioreanu spune că nu e afectat de campania PSD. „Cu cât mai multă promovare, cu atât mai bine. Lansarea noii piste a aeroportului este un eveniment extraordinar care merită să fie cunoscut de toţi clujenii şi nu numai", a spus Uioreanu.

Noua pistă a aeroportului măsoară, în această etapă, doar 2.100 m. În cea de-a doua etapă, pista ar trebui să ajungă la 3.500 m. Deocamdată, autorităţile nu au identificat resurse pentru a continua proiectul. Nu s-a finalizat nici procedura de exproprieri implicată în tot acest proiect şi nici nu au fost achitate în întregime costurile lucrărilor efectuate până în prezent. Momentul festiv pregătit de reprezentanţii judeţului va fi stricat de proteste. Sursele ZIUA de CLUJ au anunţat că activiştii de la Roşia Montană au pregătit o amplă manifestare în cadrul evenimentului. Şi o parte dintre expropriaţii de la aeroport au anunţat că au pregătit un protest. Nemulţumiţi că s-a intrat pe terenurile lor înainte de a-şi fi reglat statutul de proprietari, aceştia ameninţă Consiliul Judeţean cu instanţa.

 

 

Comenteaza