Lăpuşan cere autobuze care să lege Mănăşturul şi Zorilor de Tetarom I VIDEO

Lăpuşan cere autobuze care să lege Mănăşturul şi Zorilor de Tetarom I VIDEO
Sute de angajaţi care lucrează zilnic în parcul industrial Tetarom I de pe Tăietura Turcului nu au nicio soluţie ca să ajungă la locul de muncă, alta decât taximetrele sau maşinile personale. Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lăpuşan, care este şi consilier judeţean şi reprezentantul CJ în Tetarom SA, cere primarului Emil Boc să rezolve situaţia.

"Sunt angajaţi care cer acest lucru, ar dori să poată merge cu mijloace de transport de la RATUC din cartierul în care locuiesc până la locul de muncă", spune Lăpuşan, care cere cel puţin linii de transport care să lege de parcul industrial cartierele Mănăştur şi Zorilor. Care ar trebui să fie traseul autobuzelor care să ajungă în parcul industrial? "Pe străzile din municipiu", vine răspunsul lui Lăpuşan, fost consilier local. "Eu nu sunt primar în municipiul Cluj-Napoca, dar e o chestiune care se discută de mai multe luni de zile şi n-a fost soluţionată", adaugă el.

Tetarom I se va extinde pe încă 12 hectare de teren, extindere pentru care există deja proiect şi pentru care ar urma să fie introdusă infrastructura. Problema este însă, spune Lăpuşan, că pe 5 din cele 12 hectare de teren procentul de ocupare a terenului e de doar 5%. "Facem o solicitare către Consiliul Local să crească măcar la 30%, să putem fructifica cât mai bine acea zonă. Nu e totuna să faci o hală de 100mp şi alta de 500mp", explică Lăpuşan. Cele cinci hectare de teren sunt situate în zona căii ferate, sub Muzeul Etnografic.

Clujeanul Lucian Fantea, utilizator al ziuadecj.ro, subliniază şi el pe blog necesitatea introducerii transportului în comun către Tetarom I. "În parcul industrial de pe Tăietura Turcului muncesc aproximativ 2.000 de persoane, foarte mulţi dintre aceştia locuiesc fie în Mănăştur, fie în Dâmbu Rotund", scrie el. "Din păcate pentru aceştia deplasarea către locul de muncă durează aproximativ o oră şi jumătate dus şi tot atâta întors, şi asta datorită faptului că nu există mijloace de transport care să facă legătura directă între aceste două mari cartiere ale Clujului şi parcul Tetarom I. Acum, dacă vrei să vii din Mănăştur, trebuie să dai o tură prin centrul Clujului şi de acolo să te întorci înspre Tetarom.

Comenteaza