Foto Laude de la arhitectul şef al Clujului pentru  un ansamblu de case de la ţară: ''spațiul verde comun este exact ceea ce trebuie''

Claudiu Salanţă, arhitectul şef al judeţului, laudă un ansamblu de case situat în comuna Gilău.

''În urma cu ceva timp povesteam despre cum urbanismul și dialogul tehnic între administrație și investitori poate să conducă la o locuire de calitate în rural. Exemplul prezentat era a unui ansamblu de case situat în comuna Gilău, județul Cluj. Între timp s-a realizat și cred că spațiul verde comun (de 2.300 mp) destinat activităților comune ale rezidenților este exact ceea ce trebuie. Adică un spațiu unde se poate coagula o comunitate (un spațiu pentru dialog, pentru relaxare și joacă). Un loc pentru oameni!

Urbanismul trebuie să urmărească și latura socială a locuirii și asta implică crearea spațiilor comune necesare unor activități de grup. De ce să se joace fiecare copil în curtea sa când pot să se joace împreună, în siguranță, într-un spațiu mult mai generos? Când ne gândim la locuire trebuie să ne gândim și la comunitatea oamenilor care vor locui acolo.

Așa Da! Felicitări colegilor arhitecți și investitorilor! Se poate și bine!
Autori:
Arh. Adrian Turcu
Arh. Razvan Manciu
Postarea din 2020 https://www.facebook.com/894915573/posts/10163111708190574/
Etapele conceptului din planul urbanistic de detaliu (PUD) in primul comentariu.'', a declarat Claudiu Salanţă. 

Comenteaza