Legea zonelor metropolitane. Boc: "Prefer să dau bani comunei X pentru a construi grădiniţă, parc, aquapark"

Legea zonelor metropolitane. Boc: "Prefer să dau bani comunei X pentru a construi grădiniţă, parc, aquapark"
Viitoarea metropolă va îngloba reședința de județ 20 de comune învecinate | Foto: Radio Cluj

Primarul Emil Boc a dat mai multe detalii despre legea dezvoltării zonelor metropolitane. Aceasta va fi întocmită împreună cu Guvernul şi înaintată Parlamentului. 

În ceea ce priveşte Clujul, o astfel de lege ar viza, într-o primă etapă inelul I din jurul municipiului Cluj-Napoca: Floreşti, Baciu, Chinteni, Apahida, Ciurila, Feleacu. "Trebuie lăsat la dispoziţia autorităţilor să includă şi alte localităţi dacă vor, cum ar fi la noi Gilăul.  Zona asta ar trebui să aibă un plan urbanistic general comun, care să stabilească exact și predictibil ce se poate construi în fiecare zonă, iar principiile să fie aceleași ca la Cluj-Napoca: asfalt, utilități bine dozate din punct de vedere al rețelelor, creșe, grădinițe și școli", a declarat Boc, la ZIUA LIVE. 

Primarul spune că în toată zona metropolitană trebuie să fie aceeaşi calitatea a vieţii: "Lumea este doritoare să vină la Cluj, în Ardeal, pentru că au văzut că suntem oameni serioși, noi construim blocuri… pardon parcuri și nu blocuri. (Moderator: Dar și blocuri se construiesc). Stați un pic. Nu trebuie să oprim construcția și dezvoltarea orașului! Am spus că trebuie făcut totul, dar cu măsură. Acum trebuie să facem și parcuri, nu numai blocuri. La Expo Transilvania nu sunt blocuri de 12 - 14 etaje, ci va fi un parc. În Zorilor nu vor fi blocuri, ci va fi parc. Ne-am luptat în instanță și am fost în 50 de termene de instanță”, a punctat primarul. 

În ceea ce priveşte puterea de investiţie a localităţilor din zona metropolitană, Boc spune că această lege ar da posibilitatea municipiilor să investească bani locali şi să ajute la dezvoltarea de şcoli, grădiniţe sau chiar un Aquapark: "De multe ori, aş prefera să sprijin o investiţie acolo, o grădiniţă, în Feleacu, ca oamenii să nu îşi mai aducă copiii în Cluj-Napoca. Pentru noi, dacă avem această lege, comuna X e mai săracă, să ajutăm noi", a conchis edilul. 

Comenteaza