Liber la defrișări: CJ Cluj a aprobat un proiect de schi ce include defrișarea a 3 hectare de pădure în Băișoara

Liber la defrișări: CJ Cluj a aprobat un proiect de schi ce include defrișarea a 3 hectare de pădure în Băișoara
Proiectul care prevede defrişarea unei suprafeţe de trei hectare de pădure pentru realizarea unei pârtii în comuna clujeană Băişoara a fost aprobat astăzi în unanimitate de consilierii judeţeni. "Aştept după acest aviz de trei ani", spune primarul comunei, Minodora Luca.
">

Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi, fără abţineri sau voturi împotrivă. De menţionat că deşi Luca a declarat ieri pentru ziuadec.ro că un teren a fost deja împădurit în compensare, aceasta a menţionat astăzi în plenul CJ Cluj că terenul, în suprafaţă de 15 hectare, va fi împădurit în următorii doi ani.


Totodată proiectul pârtiei de schi ar urma să includă şi tunuri de zăpadă, precum şi o sursă de apă pentru zăpada artificială, conform unei recomandări a consilierului judeţean Dan Canta. "Altitudinea nu e mare, sunt necesare aceste tunuri de zăpadă pentru a ne putea bucura de schi o periaodă mai mare în timpul anului", a spus Canta în plen.

Proiectul a fost inclus în programul naţional de dezvoltare a turismului montan "Superschi în Carpaţi". "În vederea amenajării acestor pârtii, este necesară scoaterea din circuitul silvic a unei suprafeţe de 2,9925 ha de pădure, această operaţiune fiind de competenţa Ministerului Mediului şi Pădurilor", se arată în proiectul de hotărâre aprobat astăzi. Scoaterea suprafeţei de pădure din zona protejată a fost avizată în 29 martie de Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a CJ Cluj.

Comenteaza