Liber la promisiuni în Primărie: de la aquaparc, la pasaje subterane

Liber la promisiuni în Primărie: de la aquaparc, la pasaje subterane
Boc a reintrodus practica studiilor de fezabilitate lansate de Direcţia Tehnică, în conformitate cu legea. Încă nu se ştie când şi din ce bani vor fi plătite aceste studii.

Administraţia locală clujeană îşi face calculele pentru a demara o serie de studii de fezabilitate care vor pune pe tapet bugetul necesar demarării unor noi proiecte de investiţii. Pe listă se află un aqua parc în cartierul Gherogheni, un parking suprateran în complexul studenţesc Hasdeu sau un pasaj subteran în zona Pieţei Gării.

Oamenii cu funcţii de execuţie din Primărie au pregătit actele pentru demararea unor noi proiecte de investiţii deja anunţare de administraţia locală clujeană. În acest sens, în luna septembrie, Direcţia de Urbanism a primăriei a eliberat o serie de certificate de urbanism pentru: elaborare Plan Urbansitic Zonal şi Plan Urbanistic de Detaliu construiere complex de agrement aqua parc, studiu geologic, studiu de fezabilitate, branşamente şi racorduri la utilităţi, elaborare studiu geologic, studiu de fezabilitate, Plan Urbanistic de Detaliu construire parking suprateran pe strada Păstorului nr. 67-69, elaborare Plan Urbanistic de Detaliu pentru executare pasaj subteran care face legătura între pasajele pietonale existente în zona Piaţa Gării.

Potrivit informaţiilor furnizate de instituţie, deocamdată respectivele acte nu au ajuns pe masa şefilor de direcţii pentru a se stabili detaliile legate de formula de realizare a respectivelor studii de fezabilitate sau dacă acestea se vor face în cadrul bugetului din acest an. "Acum toată lumea lucrează la rectificare bugetară pe care o vom avem pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna următoare. Încă nu s-au luat decizii şi nu s-au făcut calcule ca să putem spune exact dacă anul acesta se vor lansa cereri de oferte pentru respectivele studii de fezabilitate, în ce buget şi care va studii vor fi prioritare", a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu. Acesta a adăugat că, abia după ce consilierii locali vor discuta proiectul de hotărâre privind rectificare bugetară la şedinţa pe care o vor avea săptămâna următoare, se va putea face un calendar al demarării proiectelor de investiţii noi ale Primăriei.

Proiectul parkingului subterean plănuit pe strada Păstorului în complexul studenţesc Hasdeu a fost moştenit de administraţia Boc de la primăria interimarului Radu Moisin care a prefectat o asociere cu Universitatea Babes-Bolyai în aprilie anul acesta pentru realizarea respectivului obiectiv. Parcarea supraetajată urmează să se facă lângă cantina studenţească, cu intrare de pe str. Păstorului, pe un teren în pantă. Aici ar urma să fie disponibile peste 300 de locuri de parcare, cel puţin aşa ar fi fezabilă investiţia. Costurile ar urma să fie suportate de municipalitate. Primarul Boc a confirmat în repetate rânduri că acest proiect va continua şi se află printre priorităţi.

În cazul complexului de tip aquaparc, vechea administraţia avea în plan ca amplasament zona strandului administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public din subordinea forului local. După instalarea primarului Boc, acesta a vehiculat ca posibilă locaţie pentru amenajarea complexului, terenul din cartierului Gherogheni în zona Cartodromului. Aceasta după ce un al proiect plănuit pe Al. Vaida Voievod fn, şi anume bazinul de polo, a picat pentru că s-a pierdut finanţarea de la Bucureşti. Consilierii locali au aprobat chiar recent un proiect de hotărâre care viza dezmembrarea unor terenuri în aşa fel încât administraţia să dispună în zonă de un teren de peste 5 hectare care să facă posibilă investiţia. Biroul mass media al Primăriei nu a precizat până la închirea ediţiei dacă terenul unde se plănuieşte aqua parcul este liber de sarcini.

De asemenea, aceştia nu au transmis mai multe date legate de proiectul pasajului subteran de legătură din zona gării. Cu toate acestea, reorganizarea zonei Pieţei Gării atât la nivelul părţii carosabile, la nivelul parcărilor şi a subtraversărilor era printre priorităţile administraţiei Apostu.

Un alt proiect pentru care edilul Emil Boc a anunţat deja că vrea să facă un studiu de fezabilitate vizează proiectul cartierului de locuinţe de pe Valea Gârbăului pentru care, deocamdată, nu s-au reînoit parteneriatul cu asociaţii - Ministerul Dezvoltării şi Apărării. Potrivit declaraţiilor edilului, achiziţiile pentru studiile de fezabilitate sunt pregătite de Direcţia Tehnică şi se respectă legea la contractarea firmelor care vor face studii de fezabilitatea pentru proiectele administraţiei locale.

 

Etichete
Comenteaza