Liceul Avram Iancu primeşte 300.000 de lei de la Guvern

Liceul Avram Iancu primeşte 300.000 de lei de la Guvern
Guvernul a alocat 300.000 de lei pentru finalizarea investiţiilor începute la liceul Avram Iancu.
Viceprimarul Radu Moisin a anunţat, la finele şedinţei Consiliului Local, că banii s-au alocat prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) pentru a se putea finaliza lucăririle la centrala termică, iar elevii să înveţe în condiţii decente.

“Este incorect ce s-a spus că primăria nu şi-a terminat lucrările de la şcoli la timp. Lucrarea de la liceul Avram Iancu este una dintre cele patru lucrări nefericite de la şcoli, începute de IŞJ şi neterminate. Regret că am fost informat acum două săptămâni direct de conducerea liceului şi nu de reprezentanţii noştri în consiliul de administraţie asupra problemelor. Noi am alocat peste 5000 de lei pentru un aparat care să ajute la încălzire”, a declarat Moisin.

Consilierul Gheorghe Vuşcan, membru în consiliul de administraţie al liceului clujean, a declarat că în perioada în care au apărut problemele, era plecat din Cluj, fiind o perioadă de concedii. “Am discutat, însă, despre probleme, că vine iarna şi centrala nu o să fie gata, iar elevii o să îngheţe de frig, înainte să plec”, a motivat Vuşcan.

Conducerea liceului Avram Iancu a informat la începutul lunii octombrie că lucrările la centrala termică, finalizate în proporţie de 80% de către contructor, au fost sistate pe motiv de neplată. Părinţii elevilor care învaţă la liceu au deplâns că copiii lor sunt obligaţi să înveţe cu hainele pe ei şi pe nimeni nu interesează că iarna se apropie, iar centrala liceului nu va fi gata.

Comenteaza