Liceul Ghibu se extinde cu un corp. Modernizarea va costa peste 23 de milioane de lei

Liceul Ghibu se extinde cu un corp. Modernizarea va costa peste 23 de milioane de lei
| Foto: liceul-onisifor-ghibu.ro

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca va fi modernizat și extins cu încă un corp de clădire. Lucrările vor începe în cursul acestui an.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Primăria Cluj-Napoca a lansat deja licitația pentru execuție. Proiectul ”Modernizarea, extinderea și creșterea eficienței energetice în clădirile publice — Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, clasele I-VIII”, strada Alexandru Vlahuță nr. 12-14, este finanțat prin Programul Operațional Regional – POR.

Partea de proiectare este deja gata, proiectul a fost realizat de Scripcaru Birou de Arhitectură SRL, iar proiectantul estimează că lucrările pot fi realizate în decurs de 18 luni.

Ce prevede proiectul

În prezent liceul are două clădiri cu săli de clasă și o sală de sport cu anexe. Modernizarea presupune construirea unui corp nou. Astfel, va fi extins imobilului cu spații de învățământ spre nordul incintei cu un corp nou care să comunice direct cu imobilul existent. ”Extinderea se va dezvolta pe 4 nivele (P+3) și va cuprinde spații de învățământ, spații administrative, spații sociale, spații multifuncționale”, se arată în caietul de sarcini.

De asemenea, sunt prevăzute lucrări ample de modernizare și la clădirile existente, respectiv echiparea clădirii existente cu facilități pentru persoane cu dizabilități, supraetajarea imobilului cu un nivel unde vor fi amenjate săli de clasă și grupuri sanitare, extinderea zonei anexelor sălii de sport cu spații dispuse la parter și etaj, înlocuirea finisajelor la corpurile de clădire existente, înlocuirea integrală a instalațiilor sanitare, electrice, încălzire în imobilele existente și echiparea cu instalație introducere aer proaspăt preîncălzit /prerăcit prin recuperare.

Ofertele se pot depune până în 20 februarie, iar valoarea estimată a contractului este de  circa 23, 5 milioane de lei.

Este al doilea liceu important din Cluj care va fi modernizat în această perioadă. Săptămâna trecută, primăria a stabilit câștigătorul licitației pentru modernizarea Colegiului Tehnic Ana Aslan, care va deveni prima școală verde din centrul orașului. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza