Exclusiv LICITAŢIE. Primăria vrea parchet ca în NBA la BT Arena şi pune la bătaie peste 200.000 de euro

LICITAŢIE. Primăria vrea parchet ca în NBA la BT Arena şi pune la bătaie peste 200.000 de euro

Primăria Cluj-Napoca este Moş Nicolae pentru Sala Polivalentă (BT Arena). Cumpără o nouă suprafaţă de joc pentru meciurile de baschet, cu peste 200.000 de euro. 

Municipalitatea a lansat o licitaţie în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pentru achiziţionarea unui "sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv şi sistem baschet competiţional, mobil şi pliabil pentru Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca", actuala BT Arena. Valoarea estimată a contractului este de 957.193,27 lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 18 ianuarie 2019. 

"Actuala suprafaţă de joc a ieşit din garanţie. Ne dorim să avem la Cluj o suprafaţă comparabilă cu cele pe care se joacă baschet în liga nord-americană, NBA. Echipa de baschet U-Banca Transilvania joacă la un nivel înalt de foarte mulţi ani, iar noi trebuie să rămânem competitivi, inclusiv în ceea ce priveşte suprafaţa de joc", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Ionuţ Rusu, directorul Sălii Polivalente BT Arena. 

Parchetul de la Eurobasket a ajuns în Floreşti

Cu ocazia meciurilor de la Campionatul European de Baschet din 2017, la Cluj a ajuns o suprafaţă nouă, de aproape 700 de metri pătraţi, însă administraţia clujeană a decis să nu o achiziţioneze după încheierea competiţiei. Parchetul a ajuns în cele din urmă la sala de sport din Floreşti, iar primarul Horia Şulea spune că a plătit pe ea 30.000 de euro. Mai multe detalii AICI!

Polivalenta, extinsă pentru EuroBasket 2017

Anul trecut, de la 7.200, numărul de scaune a crescut la 9.300, la care s-au adăugat locurile din noul sector destinat reprezentanţilor mass-media. Extinderea a fost angajamentul pe care Clujul şi l-a luat în faţa Federaţiei Internaţionale de Baschet, atunci când a primit organizarea unei grupe a EuroBasket 2017. Costul proiectării, al lucrărilor şi al noilor dotări necesare pentru găzduirea competiţiei s-au ridicat la 16 milioane de lei.

Comenteaza