Licitaţia anului e contestată din două părţi

Licitaţia anului e contestată din două părţi
Cea de a doua societate care salubrizează străzile din oraş, Brantner-Vereş, a contestat oficial atribuirea contractului către firma Supercom, despre care presa centrală spune că este apropiată Elenei Udrea, vectorul de imagine al Partidului Mişcarea Populară, care s-a născut din fundaţia cu acelaşi nume în care şi primarul Clujului s-a înscris recent.

Rosal a dat startul contestaţiilor încă din 27 martie când a cerut anularea rezultatului licitaţiei şi reconsiderarea ofertei drept conformă. În 31 martie a completat contestaţii cu argumente menite să demonstreze că ofertele celor trei societăţi calificate în cursa pentru contractul de 30 de milioane de euro oferit de primăria clujeană sunt neconforme.

Brantner-Vereş cere Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) anularea rezultatului licitaţiei şi continuarea procedurilor de evaluare a ofertelor pentru sectorul II, cel de care societatea se ocupă şi în prezent şi pentru care a depus ofertă şi la noua licitaţie. În motivare, societatea arată că oferta Supercom Bucureşti este neconformă caietului de sarcini, dar şi că firma vine cu preţuri nereale pe care nu le poate justifica din perspectiva pieţei şi a liberei concurenţe.

Contestaţia a fost depusă în 31 martie. Brantner deţine contractul pentru salubrizarea stradală (deszăpezit şi spălat de străzi) în jumătate din Cluj-Napoca, din 2006. Societatea a participat şi la noua licitaţia lansată de primăria clujeană doar pe sectorul II. A fost una dintre cele trei firme participante care s-au calificat în cursa de evaluare a ofertei, însă aceasta a fost clasată pe locul al doilea, cu 82,4 puncte, după Supercom, care a obţinut 96,6 puncte.

Rosal, cealaltă societate care se ocupă de curăţarea străzilor din Cluj-Napoca din 2006, a contestat licitaţia primăriei încă din 27 martie. Ea cere anularea rezultatulului şi acuză că a fost descalificată pe nedrept de către comisia primăriei clujene. Mai mult, în 31 martie a mai depus o completare la contestaţia iniţială prin care argumentează că ofertele calificate de comisia de licitaţie a primăriei sunt neconforme (Supercom, asocierea de firme din grupul german RER şi Brantner-Vereş, n. red.). Rosal, Romprest şi Polaris M Holding au fost descalificate. Supercom a câştigat detaşat ambelele sectoare cu oferta cea mai avantajosă din punct de vedere economic.

Primăria a licitat contractul de curăţare a străzilor din oraş tot pe două sectoare, aşa cum se derulează şi în prezent activitatea. Comisia de licitaţie a stabilit câştigătorul în 21 martie, Supercom adjudecându-şi ambele sectoare. Contestaţiile Rosal şi Brantner au fost înaintate către CNSC, care urmează să le soluţioneze, termenul fiind de 20 de zile de la data la care autoritatea contractantă pune la dispoziţie dosarul de licitaţie, cu posibilitatea prelungirii lui, în cazul în care CNSC consideră speţa drept complexă.

Comenteaza