Licitaţia de 20 de milioane de euro care va încurca din nou traficul din oraş

Licitaţia de 20 de milioane de euro care va încurca din nou traficul din oraş
Administraţia locală a iniţiat procedura de achiziţie din cadrul proiectului european care va aduce asfalt proaspăt pe 15 artere importante din oraş.

Caietul de sarcini pentru contractul de asfaltare care însumează peste 20 de milioane de euro este pe ultima sută de metri, urmând ca lunile următoare să se fixeze data la care se vor putea depune ofertele. Încă doi ani, pe traseul tramvaiului, vor începe lucrări de asfaltare a tramei stradale şi a trotuarelor. Se va lucra şi la ieşirea spre Baciu, dar şi în centrul oraşului, pe Ferdinand sau Emil Isac.

Clujenii au sesizat de la începutul acestui an şi au cerut primăriei să intervină pe Calea Baciului, dar şi pe artere din Mănăştur unde s-a finalizat deja linia de tramvai, având în vedere că starea carosabilului este sub orice critică. De afiecare dată, primarul Emil Boc a declarat că este legat de mâini şi de picioare, având în vedere că primăria a accesat bani europeni pentru respectivele lucrări, motiv pentru care nu poate interveni major pentru a asigura condiţii decente pentru traficul auto.

Deşi se anunţa că proiectul de modernizare a tramei stradale de acces la zona industrială (15 artere importante din oraş) va demara în 2013, cel mai probabil asfaltările vor începe în primăvara lui 2014, după finalizarea licitaţiei.

Străzile Primăverii, Plopilor, Splaiul Independenţei, Emil Isac, G. Bariţiu, Horea, I.L Caragiale, Căii Ferate, Decebal, Oaşului, Decebal, Oaşului, B-dul Muncii, Cpt. Grigore Ignat, Regele Ferdinand şi Calea Baciului urmează să intre în modernizare în cadrul proiectului de modernizare a tramei stradale de acces la zona industrială, pe bani europeni. Proiectul are o durată de implementare de 31 de luni, care au începutu să curgă de la finalul anului trecut când s-a semnat contractul de finanţare.

„Contractul de modernizare a arterelor de pe traseul şinelor de tramvai, plus arterele Regele Ferdinand, Emil Isac şi Calea Baciului este în faza de achiziţii publice a lucrărilor de execuţie. În prezent se lucrează la finalizarea caietului de sarcini. Acesta se va înainta apoi spre aprobare Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Apoi anunţul de licitaţie şi data la care se va organiza se va publica în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice", a explicat Ovidiu Câmpean, şeful Direcţiei de Comunicare, Relaţii Comunitare şi Turism din cadrul primăriei. Cu noroc, lucrările de asfaltare ar putea demara în 2013, dacă nu vor fi contestaţii, a mai estimat Câmpean.

Proiectul administraţiei locale clujene de modernizare a tramei stradale de acces în zona industrială presupune repararea a 15 artere plus patru poduri din oraş. Valoarea proiectului a fost stabilită la 90,6 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă are valoarea de peste 88,2 milioane de lei. Primăria şi-a asumat să suporte de la bugetul local o cofinanţare de peste 2,3 milioane de lei.


14 kilometri de drumuri, 6.300 de metri pătraţi, 86 intersecţii sunt o parte din cifrele unui proiect de modernizare a tramei stradale de acces în zona industrială din Cluj-Napoca. Urmează să fie reamenajate 11.640 de mp de spaţiu verde, se vor crea 208 de rampe de acces şi 147 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Comenteaza