Licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor din regiune va fi reluată VIDEO

Licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor din regiune va fi reluată VIDEO
În prag de iarnă, licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din regiune va fi reluată. Asta deoarece Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis plângerea unei firme din Cluj şi a decis reevaluarea ofertelor. Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) spune că, până la adjudecarea contractului, se va organiza o procedură de urgenţă pentru alegerea unor prestatori temporari.

CNSC a decis reevaluarea efertelor pentru tronsoanele de drum naţional Cluj-Sălaj, Cluj-Baia Mare, Cluj-Alba şi Cluj-Oradea. Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri susţine că nu vor fi probleme, chiar dacă va ninge în viitorul apropiat.

"Astazi este Comisia la Bucuresti pentru reevaluarea cum a dat CNSC, a atins 3 puncte cu care nu a fost de acord. se face reevaluarea ofertelor. In paralel miercuri sau joi se demareaza o procedura de urgenta pana la adjudecarea definitiva a contractului de deszapezire. La sfarsitul saptamanii vom avea pe procedura de urgenta prestatori care vor intra in baze conform normativelor", a specificat Eugen Cecan, directorul DRDP Cluj.

De asemenea, Direcţia de Drumuri va interveni cu utilaje şi stocuri proprii de material antiderapant. Districtul DRDP din Feleac şi-a făcut deja aprovizionarea.

"Aprovizioanare pentru iarna 2013 2014 pana in prezent avem 370 tone sare, 30 tone de clorura si 15 tone de nisip antiderapant ca si utilaje avem un imuc cu lama si imprastietor antiderepanat si incarcator", a menţionat Vasile Fekete, directorul districtului DRDP Feleac.

Spre bucuria drumarilor, meteorologii spun că în următoarele două săptămâni nu va ninge decât izolat, la munte.

"In zonele joase in urmatoarele doua saptamani chiar 2 sapt nu vom avea ninsori, in zona de munte de la 1400 mai sus vor fi precipitatii de lapovita si ninsoare, dar slabe cantitativ.", a specificat meteorologul Narcis Maier.

Potrivit deciziei CNSC, ofertele pentru contractele de deszăpezire trebuie reevaluate în cel mult 15 zile.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Călin FEDELEŞ

Comenteaza