Licitaţia pentru noul pod peste Someş, contestată!

Licitaţia pentru noul pod peste Someş, contestată!

La Cluj-Napoca se va construi un pod nou peste râul Someșul Mic. Acesta va face legătura între străzile Oașului și Răsăritului.Valoarea estimată a investiției este de 22,7 milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată), fonduri bugetare. 

În urm licitaţiei, Primăria a declarat câștigătoare firma bucureșteană Freyrom SA – Procons Grup SRL – Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL – Integrated Road Solutions SRL. Decizia a fost contestată. "Podul Răsăritului este în contestaţie, depusă la CNSC. Probabil şi că în instanţă şi vom aştepta finalizarea acestor proceduri", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 m, o lățime de 26 m, două piste de biciclete și două trotuare. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă.

În prezent, arată reprezentanții primăriei, legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe destul de mari, ajungându-se astfel ca traficul să se intensifice pe artere rutiere care deservesc alte zone, oricum aglomerate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza