Licitaţia pentru salubrizarea stradală a Clujului ajunge din nou în instanţă. CNSC a respins contestaţia Rosal

Licitaţia pentru salubrizarea stradală a Clujului ajunge din nou în instanţă. CNSC a respins contestaţia Rosal
După ce contestaţia împotriva atribuirii serviciilor de salubrizare stradală şi deszăpezire i-a fost respinsă, firma Rosal a recurs şi la ultima cale de atac.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a hotărât să respingă cele două contestaţii depuse de Rosal Grup şi de Asocierea RER Ecologic Service Buzău - RER Ecologic Service Bucureşti Rebu împotriva deciziei Primăriei Cluj-Napoca, prin care asocierea Brantner Servicii Ecologice - Compania de Salubritate Brantner-Vereş a fost desemnată drept câştigătoare a licitaţiei pentru seviciile de salubrizare stradală şi deszăpezire din oraş.

Este vorba de un contract foarte mare, de 35 de milioane de euro, care se întinde pe opt ani, câştigat la licitaţie de Brantner pe ambele loturi, în urma unei decizii a primăriei clujene de la mijlocul lunii iulie. Municipiul este practic împărţit teritorial în două loturi.

În ultimii ani serviciile de salubrizare stradală şi deszăpezire au fost asigurate pe un lot de Brantner, iar pe celălalt, de Rosal. Aceste servicii au fost prestate, însă, în baza unui contract mai vechi cu primăria, expirat de doi ani. A fost nevoie, însă, de prelungiri consecutive ale vechiului contract, pentru că ultimele licitaţii au fost contestate iar apoi anulate de instanţă.

Rosal Grup nu s-a împăcat cu ideea că va pierde acest contract şi a atacat decizia de adjudecare a licitaţiei, dar CNSC a respins în data de 29 august atât contestaţia Rosal Grup cât şi pe cealaltă depusă de asocierea celor două companii RER Ecologic Service.

Prin aceeaşi decizie, CNSC le-a abligat pe cele două contestatoare, Rosal Grup şi Asocierea RER Ecologic Service Buzău - RER Ecologic Service Bucureşti Rebu, la plata cheltuielilor de judecată către Asocierea Brantner, adică a sumei de 42.801 lei, respectiv 21.400 lei.

Directorul filialei Rosal Grup Cluj, Ioan Mureşan, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că firma a atacat deja în judecată decizia CNSC şi speră să aibă câştig de cauză în instanţă. Această ultimă cale de atac va întârzia şi mai mult atribuirea acestui contract cu miză financiară importantă, iar unul dintre beneficiari va fi Rosal, care beneficiază în prezent de prelungirea vechiului contract, până la intrarea celui nou în vigoare.

La momentul demarării procedurii de licitaţie, municipalitatea a stabilit o valoare estimată a contractului care va fi încheiat de 158,1 miloane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, dintre care 80,7 milioane pentru lotul 1 şi 77,4 milioane pentru lotul 2.

În cadrul noului contract furnizorul va asigura, conform caietului de sarcini, 3.500 de noi coşuri montate pe stâlpi, dintre care 1.900 pe sectorul I şi 1.600 de sectorul II, respectiv 200 de coşuri pe picior (în pieţe publice şi zone pietonale), suplimentar la cele care există deja în municipiu.

Operatorul de salubritate stradală are obligaţia de a crea un sistem electronic de evidenţă şi gestionare a sesizărilor, care să permită intervenţiile punctuale pentru remedierea oricăror disfuncţii sesizate de către cetăţeni, în cel mai scurt timp. Întreaga evidenţă a orelor de funcţionare şi de prestare a serviciilor va fi gestionată electronic, informează municipalitatea.

Comenteaza