Licitaţia pentru tramvaiele din Cluj, blocată de contestaţii. Contractul trebuia semnat azi

Licitaţia pentru tramvaiele din Cluj, blocată de contestaţii. Contractul trebuia semnat azi
Achiziţia de tramvaie noi la Cluj-Napoca întârzie deoarece firma care a pierdut licitaţia a contestat rezultatul procedurii.

Primarul interimar al municipiului, Radu Moisin, a informat că achiziţia de tramvaie este contestată. Firma care a contestat licitaţia la CNSC, Astra Vagone Arad, a pierdut contractrul în faţa companiei poloneze Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz. Polonezii au oferit cel mai bun preţ (6.400.000 lei, fără TVA/bucata).  "Din păcate această contestaţie ne întârzie achiziţia de tramvaie, pe de altă parte firma Astra Arad a pierdut la un punctaj foarte mic comparativ cu firma care a câştigat licitaţia. Să sperăm că CNSC va da un verdict în cel mai scurt timp, astfel încât să ştim ce avem de făcut pe viitor, dacă putem sau nu să semnăm contractul de achiziţie", a spus Moisin.

Amintim că pentru atribuirea acestui contract de achiziţie, criteriul de atribuire viza oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Termenul limită până la care au putut fi depuse oferte a fost 21 noiembrie 2011. Firma desemnată câştigătoare, Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA din Polonia, a oferit preţul de 6.400.000 lei fără TVA pentru un tramvai. Noile tramvaie vor avea un consum de numai 48,7 wh/t*km şi o capacitate de 296 de călători şi vor avea un termen de garanţie de şase ani. Contractul-cadru urma să fie semnat chiar astăzi, urmând ca Primăria să primească 12 tramvaie.

 

Comenteaza