Licitaţia pentru tramvaiele din Cluj, întârziată din cauza unei uşi VIDEO

Licitaţia pentru tramvaiele din Cluj, întârziată din cauza unei uşi VIDEO
Ofertele la licitaţia pentru achiziţia de tramvaie în Cluj-Napoca vor fi reanalizate, din cauză că în oferta câştigătoare o uşă de garnitură este simplă şi nu dublă.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis ieri, "după ceva timp, după expirarea termenului de 20 de zile prevăzut de lege", reevaluarea ofertelor la achiziţia de tramvaie, spune primarul interimar Radu Moisin.

Acesta adaugă că, "din ce s-a putut citi de aseară până azi-dimineaţă", problema semnalată e cea a unei uşi de garnitură. "S-a descoperit o uşă în oferta câştigătoare ce nu era dublă ci simplă, motiv pentru care CNSC consideră oferta ca fiind neconformă", spune Moisin.

Diferenţa de preţ între locul 1 şi 2 este de 250.000 de lei pentru fiecare tramvai,plus TVA.

Oferta câştigătoare se referă la costuri de 6,4 milioane de lei plus TVA pentru fiecare garnitură de tramvai, în vreme ce firma ce ocupă a doua poziţie a ofertat un preţ de 6,65 milioane de lei, plus TVA.

Comisia de licitaţie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca ar putea decide, în consecinţă, atribuirea contractului următoarei firme clasate, refacerea licitaţiei integral sau atacarea în instanţă a deciziei CNSC.

Comenteaza