Licitație reluată! Încă se caută investitor pentru un hotel de 4 stele sau clădire de birouri. În centrul Clujului

Licitație reluată! Încă se caută investitor pentru un hotel de 4 stele sau clădire de birouri. În centrul Clujului

Primăria Cluj-Napoca a relansat licitaţia pentru concesionarea unui teren de 1.500 mp, pe care un privat ar urma să construiască un hotel de 4* sau o clădire de birouri de clasă A. Din suma obținută ca redevență se va asigura o parte de finanțare pentru sediul Filarmonicii de Stat Transilvania (FST). 

Prima licitație pentru acestă investiție a fost lansată în luna februarie, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 25 martie. Pentru că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată și relansată în 24 mai 2019. 

Noul termen de depunere a ofertelor pentru licitaţia pentru "concesionarea lucrărilor pentru realizarea şi exploatarea unor imobile cu funcţiuni complexe pe terenul aflat în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 106", publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), este 1 iunie 2019. 

Ofertanții pot opta fie pentru o investiție cu destinația hotel de minim 200 camere, clasificare turistica 4 stele conform SF, fie pentru clădire de birouri și servicii conexe, minim clasa A, cu respectarea cerințelor din caietul de sarcini. Valoarea totală estimată a investiţiei este între 349 de milioane și 1,4 miliarde de lei.  

Sediu de 50 de milioane de euro pentru Filarmonică 

În februraie 2019, ZIUA de CLUJ scria că, după 10 ani de încercări eşuate, proiectul Centrul Cultural Transilvania (CCT), aşa cum a fost botezat viitorul sediu al FST, primeşte o nouă şansă în 2019. Clădirea va fi ridicată pe terenul pe care a funcţionat fosta cazarmă militară de pe Bd. 21 Decembrie 1989.

Vecin îi va fi un hotel de 4* sau o clădire de birouri de clasă A, investiţia unui privat, terenul aferent fiind concesionat de municipalitate pe o perioadă de 40 de ani, iar din suma obținută drept redevență se va asigura o parte din finanţarea necesară sediului instituţiei de cultură. De asemenea, conform primarului Clujului, începând de anul acesta, administraţia locală va aloca bani de la bugetul local pentru proiectarea şi realizarea CCT. "Este un proiect multianual, amânat de mulţi ani. Investiţia se ridică la 40-50 de milioane de euro", a declarat Emil Boc. 

Parcare cu 229 de locuri

Până la realizarea sediului Filarmoncii sau a ECCA, pe terenul de pe Bd. 21 Decembrie, care se află în proprietatea municipalităţii, funcţionează, din 2016, o parcare cu 299 de locuri. Parcările se află în zona tarifară II. 

Au fost amplasate trei parcometre stradale, prin intermediul cărora se va putea realiza plata parcării folosind card bancar, card preplătit sau monede. Parcarea are şi opt locuri rezervate pentru persoane cu dizabilităţi. Parcarea are intrare şi iesire din/spre str. Năvodari şi o a doua ieşire pe Bd. 21 Decembrie.

Comenteaza