Licitaţii pentru două parcuri din Cluj-Napoca

Licitaţii pentru două parcuri din Cluj-Napoca

Licitaţiile pentru amenajarea parcurilor Observator şi Farmec au fost publicate de municipalitatea clujeană.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Valoarea contractului pentru Parcul Observator din Zorilor este de 7.086.349 lei, iar data limită de depunere a ofertelor este 17 mai 2021. 

Terenul pe care va fi amenajat parcul din cartierul Zorilor - zona Observator - are o suprafață de 1,2 ha, obținută în urma exproprierilor și e foarte accesibil folosind mijloacele de transport  public. Municipalitatea vrea să planteze 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți şi să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber.  Sistemul inteligent de irigație va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut, cu tehnologie led și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastuctură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo. 

Parcul Farmec din Mărăşti va fi modernizat cu 1.930.368 lei, iar firmele doritoare se pot înscrie la licitaţie până în 13 mai 2021. 

În parc se vor realiza sectoare de odihnă pasivă, sectoare pentru mișcare, loc de joacă pentru copii, zone verzi de recreere, mobilier urban nou și se va păstra biodiversitatea Canalului Morii. Vegetația existentă degradată va fi înlocuită și vor fi plantați noi arbori și arbuști. Aleile pietonale, fântâna și sistemul de iluminat vor fi modernizate, vor apărea un grup sanitar modern, cișmele ornamentale, rastel de biciclete și amenajări în jurul apei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza