Licitaţiile deblocate ale Clujului. Cât plătesc contestatarii

Licitaţiile deblocate ale Clujului. Cât plătesc contestatarii
Contracte importante, precum cel privind continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă sau cel care vizează construirea centrului de industrii creative au fost deblocate, susţine ediliul Emil Boc.

Pentru Sala Polivalentă, a existat o contestaţie încă dinainte de a se fi deschis licitaţia, din partea firmei Sport Arena. Aceasta a pierdut la CNSC, astfel că firmele interesate de lucrări pot depune oferte până în 3 iunie.

Licitaţia privind continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă poate începe, a precizat primarul Emil Boc, având în vedere că firma Sport Arena a pierdut la Centrul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). "Această firmă a contestat nişte chestiuni tehnice din caietul de sarcini, însă nu a obţinut câştig de cauză la CNSC, astfel că noi putem merge mai departe cu licitaţia", a explicat Boc.

Firmele interesate de acest proiect vor putea depune oferte până în 3 iunie, a mai anunţat edilul, apreciind că, după atribuirea contractului, constructorul ales va avea la dispoziţie opt luni pentru finalizarea lucrărilor. Şantierul Sălii Polivalente a beneficiat de lucrări de conservare. Dacă nu vor mai fi întâmpinate alte probleme juridice, contractul pentru finalizarea acestui obiectiv va fi atribuit în cel mai scurt timp, astfel încât lucrările să se încheie cât mai repede.

Un alt contract care a fost deblocat vizează centrul de industrii creative de pe dealul Lomb, supranumit "Hollywood-ul pitic". "Am avut mai multe contestaţii, dar am obţinut câştig de cauză în fiecare caz în parte. În prezent putem trece la semnarea contractului. Cât despre contestatari trebuie să spun că legea ne permite să le reţinem un procent din suma de garanţie, având în vedere că au pierdut şi se dovedeşte că ne-au blocat degeaba procedura de atribuire a contractului. În total vom aduce la buget suma de 11.862 de lei", a subliniat Boc. La această licitaţie au fost depuse 16 oferte, iar consorţiul desemnat câştigătoar este Valve Internationl - RDV Construct - Team Net Engineering. Suma propusă pentru construirea centrului de industrii creative se ridică la 42 de milioane de lei. Lucrarea ar urma să se finalizeze în doi ani.

 

Comenteaza