Linia de autobuz de la aeroportul Cluj, un eșec deocamdată. O problemă ar putea fi lipsa instrucțiunilor în limba engleză

Linia de autobuz de la aeroportul Cluj, un eșec deocamdată. O problemă ar putea fi lipsa instrucțiunilor în limba engleză

Compania de Transport Public (CTP) Cluj a introdus, anul trecut, linia A1E, dedicată celor care vin sau pleacă din Cluj cu avionul. Linia A1E a început să circule din 2 mai 2023, pe ruta Aeroport - Piața Mihai Viteazul. Este un eșec deocamdată, conform directorului CTP, Liviu Neag. O problema ar putea fi promovarea insuficienta a acestei linii, în special lipsa instrucțiunilor în limba engleză, spun consilierii locali USR.

“Parcarea aeroportului e full, ceea ce arată un obicei al clujenilor de a folosi mașina personală când merg la aeroport. Foarte puțini apelează la autobuze. Vă spun cu regret, solicitarea este foarte mică. Dar nu cedăm”, a spus Liviu Neag.

Întrebată despre promovarea deficitară a liniei, în special în limbi străine, conducerea CTP a promis că va folosi QR Code-uri care să ofere informații în limba engleză în toate mijloacele de transport în comun, dar și în aeroport.

“Acționăm împreună cu aeroportul să promovăm și luminos, local, și cu un cod, dar speranțele sunt destul de scăzute. Poate clujenii nu au înțeles foarte bine oportunitatea unei asemenea linii. Pe această linie avem mijloace de transport moderne, electrice, cu monitoare, cu informații în mai multe limbi”, a mai spus Neag.

Orarul A1E este între orele 04:00 și 00:00. Pe durata călătoriei, mijlocul de transport va opri în stații pentru debarcare doar la solicitarea călătorilor, prin acționarea unui buton de comandă. Călătorii vor putea achiziționa biletele de călătorie direct din autobuz utilizând POS-urile, la prețul de 6 lei / călătorie.

Traseu: Prima plecare din Piața Mihai Viteazul spre Aeroport va fi la ora 4:00, iar ultima plecare din incinta Aeroportului spre centrul orașului va fi la ora 00:00. În urma solicitărilor călătorilor și pentru eficientizarea serviciului de linie expres vor mai exista 2 opriri, înspre Aeroport, anunță CTP Cluj-Napoca. Acestea vor fi în stația Regionala CFR și în stația Constantin Prezan. Îmbarcarea se va face doar pe prima ușă a autobuzului.

- Dus: P-ța Mihai Viteazul (stația Mihai Viteazul Vest), str. Cuza Vodă, B-dul 21 Decembrie 1989, str. Aurel Vlaicu, str. Traian Vuia, Aeroport (stația Terminal Plecări, stația Terminal Sosiri).

- Întors: Aeroport (stația Terminal Sosiri), str. Traian Vuia, str. Aurel Vlaicu, B-dul 21 Decembrie 1989, str. Regele Ferdinand, P-ța Mihai Viteazul (latura sudică), str. Ion Popescu Voinești, P-ța Mihai Viteazul (latura nordică), stația Piata Mihai Viteazul Vest.

 

Comenteaza