Linia de transport pe cea mai aglomerată stradă din Cluj, funcţională şi în ianuarie

Linia de transport pe cea mai aglomerată stradă din Cluj, funcţională şi în ianuarie
Linia experimentală de autobuz ce deserveşte cea mai aglomerată stradă din Cluj-Napoca, Mehedinţi, rămâne funcţională şi în această lună şi ar putea fi permanentizată, spune astăzi directorul regiei de transport, Liviu Neag.

Este vorba de linia de transport 19, deservită de autobuze Saviem, şi care a fost introdusă pe traseu la sfârşitul anului trecut. În decembrie, Neag spunea că regia va decide la începutul acestui an dacă va permanentiza sau va suspenda linia de transport, în funcţie de numărul călătorilor. "În ianuarie mergem mai departe cu această linie, va funcţiona. Decidem în februarie dacă o permanentizăm sau nu, rămâne de văzut", a spus Neag.

Amintim, linia de transport a fost introdusă la jumătatea lunii noiembrie, cu titlu experimental, şi iniţial avea doar patru staţii; ulterior aceasta a fost prelungită până în piaţa Mihai Viteazu. Autobuzul a fost cerut cu insistenţă de locuitorii străzii de mai mulţi ani, dar Primăria şi regia de transport au motivat că strada e prea îngustă pentru circulaţia autobuzelor, având în vedere că trotuarele sunt ocupate de maşini şi la fel o bună parte din carosabil. Propunerea Primăriei, de instituire a unui sens unic pe stradă, a fost respinsă de riverani.

Comenteaza