Lista de solicitanţi ANL, suspectată că are culoarea "portocalie"

Lista de solicitanţi ANL, suspectată că are culoarea
Consilierii locali au aprobat joi lista finală de priorităţi cu solicitanţii de locuinţe în regim ANL. Pe acestă listă sunt peste 100 de persoane, din care primii 35 clasaţi vor primi un apartament – fie unul eliberat în blocurile de pe Mehedinţi şi Calea Floreşti, fie unul în noul bloc de pe strada Taberei.
Proiectul nu a fost lipsit de observaţii referitoare la aparteneţa politică a celor trecuţi pe listă. Consilierul Steluţa Cătăniciu (PNL) a subliniat că tinerii din PDL au prioritate pe listele ANL.

“Vreau să ne garantaţi că pe listă nu există niciun membru al PDL”, i-a solicitat ieri edilulu, în cadrul şedinţei de consiliu local, Steluţa Cătăniciu. Primarul Sorin Apostu a declarat că vede pentru prima dată lista şi că nu a participat la procesul de selectare a condidaţilor. Cătăniciu a repetat solicitarea viceprimarului Radu Moisin, cel care conduce organizaţia de tineret a PDL Cluj.

“V-am mai răspuns pe acest subiect. Noi nu facem poliţie politică când cineva solicită o locuinţă. Este imoral să discutăm dacă persoana a făcut sau nu politică”, a menţionat Moisin.

“Tinerii PDL au mai multe drepturi, asta este imoral, şi au ajuns înaintea altor tineri pe listele pentru locuinţe ANL. Nu doresc o polemică pe acest subiect. Am înţeles că nu doriţi să-mi răspundeţi”, a declarat Cătăniciu.

Viceprimarul Laszlo Attila a menţionat că în comisie se analizează cererile în funcţie de criteriile stabilite prin hotărâre de consiliu.

Cu toate acestea, consilierul Gheroghe Vuşcan a admis că există o imoralitate în chestiunea atribuirii locuinţelor ANL. “Aceasta este în altă parte. Ne trezim că în faţa locuinţelor sunt parcate Mercedesuri şi alte maşini luxoase. Dacă am respecta riguros criteriile de atribuire, astfel de situaţii nu s-ar mai întâlni”, a spus consilierul.

Consiliul Local a votat în cele din urmă lista de priorităţi pe care se află peste 100 de persoane. La finalul votului, primarul Sorin Apostu a cerut, pentru următoarea şedinţă, o informare cu privire la anchetele efectuate în cartierul Oser şi în ceea ce priveşte locuinţele ANL, pentru a afla situaţia apartamentelor eliberate în urma controalelor şi a neîndeplinirii condiţiilor de către chiriaşi.

Etichete
Comenteaza