LISTA drumurilor județene din Cluj care vor fi reparate sau modernizate în 2023

LISTA drumurilor județene din Cluj care vor fi reparate sau modernizate în 2023
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a alocat peste 45 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere și reparare a drumurilor județene în anul 2023.

Proiectul de hotărâre a fost dezbătut și votat de consilierii județeni ai Clujului în ședința ordinară de marți, 31 ianuarie 2023. Au fost 34 de voturi „pentru”.

Potrivit documentației, în proiectul bugetului general propriu al Județului Cluj pe anul 2023 se propune alocarea pentru anul curent a următoarelor sume pentru finanțarea lucrărilor de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere curentă și periodică drumurilor judeţene din Judeţul Cluj:

-  5.000.000 lei pentru finanțarea Programului lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din Judeţul Cluj pentru anul 2023  (din buget local);

-  40.000.000 lei pentru finanțarea Programului de lucrări de întreținere curentă și periodică a drumurilor judeţene din Judeţul Cluj pentru anul 2023;

-  219.994.000 lei pentru derularea proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

„Infrastructura rutieră rămâne, și în anul curent, una dintre prioritățile absolute ale Consiliului Județean. Am încercat să prindem în acest proiect toate drumurile unde am considerat că se poate interveni în acest an Nu cred că am omis niciunul. Pur și simplu am luat în întregime drumurile județene. În funcție de buget vom vedea pe câte vom reuși să intervenim”, a afirmat liderul forului administrativ județean, Alin Tișe.

În ceea ce privește lucrările de întreținere curentă și periodică, se propune alocarea sumei de 40.000.000 de lei cu TVA, vizate fiind toate cele 63 de drumuri județene aflate în administrarea forului administrativ județean. LISTA completă AICI.

Totodată, în baza programului de lucrări de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, se propune alocarea, din bugetul județului, a sumei de 5.000.000 de lei, cu TVA. LISTA completă AICI.

Acestora li se adaugă și proiectele din fonduri europene nerambursabile care au ca scop modernizarea și reabilitarea ”Drumului Bistriței” format din trei sectoare de drum situate pe drumurile județene DJ 172A, DJ 161G și DJ 161, precum și continuarea lucrărilor în vederea finalizării acestora sau demararea lucrărilor pe alte patru drumuri județene.

Comenteaza