”Lista rușinii”. Bene și Pușcaș, pe lista datornicilor

”Lista rușinii”. Bene și Pușcaș, pe lista datornicilor
Cartierul Tineretului a rămas un vis

Primăria a publicat o listă a societăților care au datorii la bugetul municipiului.

 

 

Pe lista cu societăți care au obligații fiscale restante la bugetul municipiului se află 18 entități juridice. Datoriile totale ale acestora trec de 9,6 milioane de lei. Printre acestea se află Cartierul Tineretului Cluj SA, o societate fără activitate; aceasta ar fi urmat să construiască un cartier de locuințe în Someșeni. Pe locul al doilea se află societatea Unirea SA, controlată de omul de afaceri Ioan Bene, condamnat definitiv la închisoare în dosarul ”Uioreanu”. Firme ale unor cetățeni străini apar de asemenea pe listă, iar într-una dintre companii îl găsim ca asociat, potrivit termene.ro, pe fostul ginere al lui Ioan Rus, sătmăreanul Vasile Pușcaș.


Iată topul datornicilor la bugetul local:


1. Cartierul Tineretului SA - 4.088.999 lei. În societatea pe acțiuni, Consiliul Local deține 51%, iar Polus Real Estate, 49%. Acționarii sunt în acest moment în proces.
Toată lumea asociază Polus Real Estate cu Paszkany Arpad, dar acesta nu apare în acționariat. În schimb, figurează Florin Vasile Ciorca, mâna dreaptă a lui Paszkany.


2. Unirea SA - 1.966.815 lei. Unirea este controlată de familia Bene. Printre acționari apar Mirela Bene, firma Ben&Ben, Napocamin, dar și Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, cu 15%. Ioan Bene este în Italia, unde va ispăși, se pare, pedeapsa de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executată primită pentru mituirea lui Horea Uioreanu.


3. Gormet SRL - 669.680 lei. Societatea aparține lui Richard Gebert, din Wiesenbronn, Germania. Administrator este Imre Jozsef, din Târgu Secuiesc.


4. Tiger Amira STL - 446.486 lei. Patron este Marius Secară, din Piatra Neamț.


5. Florisal SRL - 301.663 lei. Controlată de Cătălin Adrian Lăzărescu, din Brăila.


6. Casa Real Estate SRL - 266.616 lei. Acționar este Nagy Zoltan, mai cunoscut datorită unei alte firme, Telezimex.


7. Akros Development Partners - 263.931 lei. Este deținută de un off-shore din Gibraltar, iar administrator este un londonez, Simon James Blakebrough.


8. Remarul 16 Februarie SA - 214.638 lei.


9. Terra Intermed Consulting SRL - 199.952 lei. Patronul este de origine greacă, Michail Katsourakis.

10. Evo Center SRL - 174.718 lei. Marius Mircea Muntean deține 50% din acțiuni, iar alte 50% sunt ale Imo-Trust SRL, unde îl găsim și pe Vasile Pușcaș, fostul ginere al fostului ministru Ioan Rus.

Comenteaza