Locuințele sociale cumpărate pe strada Stephenson intră în domeniul public. Au costat 162.000 de euro

Locuințele sociale cumpărate pe strada Stephenson intră în domeniul public. Au costat 162.000 de euro

Cele două apartamente cu două camere cumpărate pentru a fi locuințe sociale pe strada G. Stephenson numărul 13 vor fi preluate în domeniul public.

Consilierii vor aproba la viitoarea ședință un proiect în acest sens. Municipalitatea a cumpărat aceste apartamente de pe piața liberă la începutul acestui an.

Pentru apartamentul 1, cu o suprafață de 52 de metri pătrați, a plătit 393.849 de lei (81.300 de euro). Apartamentul e compus din pivniță la subsol, două camere, un hol o bucătărie, o baie, o cămară de alimente, și este situat la parter.

Apartamentul 2, de la aceeași adresă, este situat la mansardă și are 54,9 mp, fiind compus din două camere, hol, bucătărie, baie și terasă de acces. Prețul plătit pentru acesta este de 390.943 de lei (80.700 de euro). Ambele apartamente au fost cumpărate de la același proprietar.

Primul apartament cumpărat de pe piața liberă ca locuință socială a fost achiziționat de primărie anul trecut pe str. Clăbucet nr. 5. Primăria a plătit pentru acest apartament cu patru camere, în suprafață de 80 mp, suma de 94.400 de euro.

Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziție 2 milioane de euro pentru cumpărarea de apartamente de pe piața liberă și 500.000 de euro pentru plata chiriilor persoanelor sau familiilor care se află în risc de marginalizare.

Vezi și  Viceprimarul Clujului, luat la rost: "Aduceți încă 6 familii de romi pe o stradă unde mai sunt 100”

Totodată cele două apartamente au fost deja repartizate viitorilor beneficiari, fiind incluse pe lista de repartiții în vederea închirierii, listă care va fi aprobată în aceeași ședință a CL Cluj-Napoca.

Comenteaza