Foto Locuitorii de pe Titulescu, obligaţi să parcheze pe trotuare. PUZ-ul ce prevede mai multe parking-uri în Gheorgheni, la un pas de reziliere

Primăria Cluj-Napoca a desfiinţat mai multe locuri de parcare din Gheorgheni, odată cu introducerea sensurilor unice pe străduţele din cartier, însă parking-urile promise nu au fost realizare, locuitorii din zonă fiind nevoiţi să parcheze pe trotuare, trecând peste spaţiile verzi de la stradă şi intrând cu noroi pe cel pietonal. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Strada Titulescu, parcarile au fost desfiinţate în 2019, dar parcare pentru deţinătorii de maşini nu a fost construită. Parcarea dintre Oficiul de Cadastre şi United Bussiness Center, str. Teodor Mihali, nu este amenajată de ani de zile", a semnalat un cititor ZIUA de CLUJ. 

Primăria vrea ''să rupă'' contractul pentru PUZ-ul de regenerare urbană Gheorgheni

Cel mai mare Plan Urbanistic Zonal de Regenerare Urbană a zonei Rebreanu-Titulescu din cartierul Gheorgheni, cel mai verde cartier al orașului, este un fiasco. Municipalitatea ar putea rezilia contractul cu proiectantul, care a intarziat deja un an sa realizeze documentatia la calitatea ceruta de oficialii locali.

''Este vorba depsre zona Interservisan, pe Liviu Rebreanu nr. 2-4. Din pacate, avem cateva intarzieri la etapa de PUZ, este unul mare si proiectantul nu este in stare sa il faca. Suntem etapa sa reziliem contractul pentru regenerarea urbana si sa luam acest PUZ de la zero, pentru ca a fost de mai multe ori in comisii si nu poate sa il realizeze asa cum noi dorim, la calitatea pe care noi o dorim. PUZ-ul de regenerare urbana ar fi trebuit sa fie gata inca de la inceputul anului 2020. Nu s-a intamplat acest lucru, am sperat ca pot totusi sa il realizeze, au parcurs cateva etape, precum consultarile publice sau anumite avize, dar vom rezilia daca nu vin cu imbunatatiri'', a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la ZIUA LIVE, la început de aprilie 2021.

Amintim ca, Primăria Cluj-Napoca a contractat firma Conpac Design and Build ca să genereze cel mai mare PUZ de regenerare urbană făcut în oras, în zona Rebreanu-Titulescu, însă cu temă clară: să garanteze degajarea arterei Nicolae Titulescu de locurile de parcare prin generarea unor proiecte de parkinguri modulare de o parte și de alta a acestei artere. Propunerea de PUZ a fost catalogată de arhitecții din Comisia de Urbanism a Primăriei ca una slabă. 

Conform concluziilor studiilor, au fost propuse parcări:

1. PARKING MODULAR - str. Liviu Rebreanu 2-4
2. PARKINGURI CALITATIVE:
a. Tip modular - în partea nordică
b. Cu valorificarea taluzului - în partea sudică
c. Alte tipuri de parkinguri (subterane, dale urbane, etc )

În documentele citate sunt specificate 18 parking-uri, cu o capacitate totală de 2.274 de locuri de parcare. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza