Locuri de parcare transformate în terase. Propunerea unui clujean ignorată de Primărie, regăsită în propunerile Băncii Mondiale pentru Cluj

Locuri de parcare transformate în terase. Propunerea unui clujean ignorată de Primărie, regăsită în propunerile Băncii Mondiale pentru Cluj

Un clujean a propus transformarea unor locuri de parcare în terase. Prefectura, ISU Cluj, DSP Cluj au dat aviz pozitiv, iar un test a fost făcut pe strada Avram Iancu. Ulterior, Primăria nu a mai dat curs unui răspuns la această propunere, însă specialiștii Băncii Mondiale propun, prin SIDU 2021-2030, chiar o zi specială dedicată acestor tipuri de intervenții.

”Mai știți de propunerea cu subiect și predicat pe care am înaintat-o Primăriei Cluj-Napoca ca anumite locuri de parcare din zona centrală să devină parklets – adică spații de utilitate mixtă axată pe nevoi temporare. Și exemplul foto pe care l-am realizat cu ajutorul prietenilor de la Pizza Acrobatica Cluj (care între timp s-au mutat din Centru pentru că n-aveau terasă și nu primeau răspunsuri de la Primărie).

Ei bine, n-a fost privită cu ochi buni. Am depus-o apoi ca propunere la procesul de Bugetare Participativă. A fost declarată neeligibilă fără explicații. Și acum, surpriză! Ce credeți că recomandă experții estonieni Primăriei Cluj-Napoca și ce apare cuprins cu subiect și predicat în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2021-2030? Cât timp am economisi dacă cineva din Primărie chiar ne-ar asculta? Dar oare câți bani s-ar economisi?”, spune Andi Daiszler.

VEZI ŞI Primul test la Cluj - locuri de parcare în terase publice

Conform SIDU 2021-2030, pus în consultare publică, specialiștii Băncii Mondiale propun o zi specială dedicată acestor tipuri de intervenții în spațiul public, denumită generic ”Parking Day”. Este sugerat și un concurs de amenajare parklets, care ar costa 25.000 de lei.

Comenteaza